Σπουδαία Διάκριση Για Τον Charlie Adlard

Τιμώμενος δημιουργός comics του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο σκιτσογράφος του THE WALKING DEAD, Charlie Adlard, που μας είχε τιμήσει με την παρουσία του στο φετινό Con, έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Τιμώμενου Κομίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια τελετής στο Lakes International Comic Art Festival.

Ο Τιμώμενος Κομίστας, που εκλέγεται κάθε δύο χρόνια, έχει ρόλο πρεσβευτή αλλά και εκπαιδευτικό, με στόχο να φέρει σε επαφή τον κόσμο με την Ένατη Τέχνη, τονίζοντας τον αντίκτυπο των comics στη λογοτεχνία αλλά και τη δημιουργικότητα. Έτσι, ο Τιμώμενος Κομίστας καλείται να επισκέπτεται σχολεία, βιβλιοθήκες, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γηραιάς Αλβιώνας.

Ο Adlard, αποδεχόμενος με ευχαρίστηση τον τιμητικό τίτλο, δήλωσε πως τα comics έχουν ισχύ που δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς είναι ικανή να ενθαρρύνει τη μόρφωση, όπως στην περίπτωση ανθρώπων που δεν έχουν διαβάσει ποτέ ένα βιβλίο, ενθαρρύνοντας έτσι την ανάγνωση. Θεωρεί πως είναι μία σπουδαία ευκαιρία προκειμένου να φτάσει το θαύμα των comics σε ένα ευρύτερο κοινό.

Πρόκειται για τον μόλις δεύτερο Τιμώμενο, καθώς ο πρώτος ήταν ο Dave Gibbons, που του είχε απονεμηθεί ο τίτλος στις αρχές του 2015.