Animation News Από Όλο Τον Κόσμο

DC, Netflix, Anime και όχι μόνο

Αυτή την εβδομάδα, είχαμε εκτός των άλλων, πληθώρα trailers. Ας πάμε στα σημαντικότερα.

Το LITTLE WITCH ACADEMIA, στο οποίο αναφερθήκαμε πως σειριοποιείται την προηγούμενη εβδομάδα, τελικά θα προβληθεί στις αρχές του 2017 από το Netflix, ενώ κυκλοφόρησε και trailer από την TOHO, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε ακολουθώντας αυτό το link.

Κυκλοφόρησε και το trailer της σειράς TROLLHUNTERS, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο fantasy του Guillermo Del Toro. Η σειρά αναμένεται στο Netflix στις 23 Δεκεμβρίου.

Κυκλοφόρησε o αποτελούμενος από 6 επεισόδια, δεύτερος κύκλος της σειράς VIXEN, στο CW Seed και μπορείτε να πάρετε μια πρόγευση από το trailer της.

Ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ισπανία μία νέα ταινία, ονόματι OZZY, της Buena Vista International, που αποτελεί παρακλάδι της. Πρόκειται για μία Ισπανοκαναδική παραγωγή, με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, τον Ozzy, ο οποίος καταλήγει σε μία φυλακή για σκύλους, την οποία διευθύνουν άλλα σκυλιά. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα λεπτομέρειες για διεθνή διανομή, όμως μπορείτε να δείτε το αγγλόφωνο trailer εδώ.

Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, μία νέα ταινία παραμένει εδώ και εφτά σερί εβδομάδες πρώτη στο Ιαπωνικό box office, έχοντας βλέψεις να ανατρέψει μέχρι και το FROZEN από την τρίτη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών. Πρόκειται για το YOUR NAME, του Makoto Shinkai (5 CENTIMETERS PER SECOND, THE GARDEN OF WORDS), ο οποίος φημίζεται για τις (σχεδόν) φωτορεαλιστικές και πανέμορφα λεπτομερειακές δουλειές του. Ήδη έχει γράψει ιστορία ως η πρώτη ταινία που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια σε εισπράξεις και δεν είναι του Miyazaki, και, φυσικά, μπορείτε να δείτε το trailer της εδώ.

Τον ερχόμενο Απρίλιο, θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες της Ιαπωνίας η 25η ταινία του κλασικού anime CRYAON SHIN-CHAN. Θα τιτλοφορείται CRYAON SHIN-CHAN THE MOVIE: INVASION! ALIEN SHIRIRI, σε σκηνοθεσία Masakazu Hashimoto, και φυσικά θα έχει άμεση σχέση με εξωγήινες επαφές. Το trailer μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τέλος, ένα λυπηρό νέο. Η διάσημη color designer των Studio Ghibli, Michiyo Yasuda, έφυγε από τη ζωή στα 77 της χρόνια, από σοβαρή ασθένεια. Γεννημένη το 1939, ξεκίνησε ως υπεύθυνη επί των χρωμάτων στο 3000 LEAGUES IN SEARCH OF MOTHER, των Hayao Miyazaki και Isao Takahata, και συνέχισε στο NAUSICAA OF THE VALLEY OF THE WIND, καθώς και σε όλες τις μετέπειτα ταινίες των Studio Ghibli για τα επόμενα 30 χρόνια. Αποσύρθηκε το 2008, μετά το PONYO και επέστρεψε μονάχα για την τελευταία ταινία του Miyazaki, THE WIND RISES, το 2013. Το 2011 είχε κερδίσει το Animation Lifetime Achievement Award στα Japan Movie Critics Awards.

michiyo-yasuda