Previews Picks

October 2016

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, οι ακούραστοι και πάντα εξόχως ερευνητικοί συντάκτες του Comicdom, Βασιλεία Βαξεβάνη και Θωμάς Παπαδημητρόπουλος, ρίχνουν μια προσεκτική ματιά στα ενδιαφέροντα comics που… παρελαύνουν μέσα στις σελίδες του νέου καταλόγου της Diamond!

Συγχωρήστε μας την (πιθανώς) χειρότερη εισαγωγή όλων των εποχών, αλλά μετά από τόσα και τόσα PREVIEWS PICKS όλα αυτά τα χρόνια, έχει αρχίσει να γίνεται τρομερά δύσκολο να βρίσκουμε εμπνευσμένες εξυπνάδες για να προλογίσουμε τη στήλη κάθε μήνα…

Blue Pages

To PREVIEWS του Οκτωβρίου δεν είναι σαν και τα άλλα. Και αυτό γιατί όσα βλέπουμε τώρα εδώ θα βγουν στα ράφια τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολλοί αυτοί που ξεφυλλίζουν τον κατάλογο και σκέφτονται “Δώρο! Δώρο! Δώρο!”. Και αυτό, φυσικά, το γνωρίζουν καλά οι εταιρείες. Σε βαθμό που οι μπλε σελίδες να είναι γεμάτες με TPB και HC!

Και δεν έριξα καν ματιά στα merchandises…

U.S.Avengers #1

$3.99 page M8 Marvel Comics

Σας προειδοποιώ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αν διαβάσετε αυτό το τεύχος, να ξερνάτε σε χρώματα αστερόεσσας και να οργανώνετε barbeques την 4η Ιουλίου. Το λαμπρό έθνος των Η.Π.Α. χρειάζεται μία – ακόμα – ειδική ομάδα να το προστατεύει. Υποδεχθείτε την American Intelligence Mechanics! Και ναι, τα αρχικά είναι A.I.M.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται αστεία, μπορεί και να είναι. Δηλαδή, αν έγραφε τη σειρά κάποιος άλλος, θα έλεγα ότι όχι, δεν είναι αστείο. Όταν, όμως, ο Al Ewing είναι στο συγγραφικό τιμόνι, τότε μάλλον όντως πρόκειται για αστείο. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στο Comicdom Con Athens και μπορώ να εγγυηθώ για το χιούμορ του. Εγγλέζικο.

The Mighty Captain Marvel #0

$3.99 page M10 Marvel Comics

Η Carol Danvers είναι μία από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες στον χώρο των comics. Είναι μια όμορφη γυναίκα με δυναμικό στυλ, μια δυνατή υπερήρωας και σύμβολο. Η Captain Marvel επιστρέφει στη θέση της, ως αρχηγός της Alpha Flight και ο κόσμος της δείχνει την αγάπη του. Αλλά, μήπως, η Captain Marvel είναι κάτι που η Carol πια δεν αναγνωρίζει;

Την πένα αναλαμβάνει η Margaret Stohl. Ποιά είναι αυτή; Αυτή που έχει γράψει το BEAUTIFUL CREATURES, μία σειρά βιβλίων που έγινε ταινία, με πρωταγωνιστές τους Jeremy Irons και Emma Thompson. Και σας διαβεβαιώ ότι όλα αυτά δεν είναι ελπιδοφόρα.

Hulk #1

$3.99 page M13 Marvel Comics

Αντίθετα με τις αμφιβολίες μου για τη συγγραφέα της προηγούμενης σειράς, εδώ ο λόγος που με έκανε να προσέξω τη συγκεκριμένη σειρά είναι η συγγραφέας. Γιατί μιλάμε για τη Mariko Tamaki και γιατί το SKIM είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω διαβάσει.

Εδώ καταπιάνεται με την ιστορία της Jennifer Walters. Η ηρωίδα μόλις που κατάφερε να βγει ζωντανή από τον Civil War και τώρα θα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή της, καταπνίγοντας το θυμό και την πικρία που σιγοβράζει μέσα της. Και όλοι ξέρουμε τι θα συμβεί αν αφήσει το θυμό της ανεξέλεγκτο…

Hawkeye #1

$3.99 page M14 Marvel Comics

Kate Bishop! Kate Bishop! Kate Bishop! Δεν έχω έρθει σε επαφή με την Kate, παρά μόνο στη σειρά που όλοι αγαπήσαμε, δίπλα στον Clint Barton. Αυτή η απίθανη, σκληρή ηρωίδα που έσωζε τον κώλο του Clint σε όλη τη σειρά, κάνει το ντεμπούτο της και εμείς το περιμένουμε πώς και πώς.

Φεύγει από τη Νέα Υόρκη για να πάει πάλι στο Los Angeles και να γίνει ο προστάτης της πόλης με το τόξο της, αλλά και την ιδιότητά της ως ντετέκτιβ. Για να δούμε.

Doctor Strange/Punisher: Magic Bullets #1 (of 4)

$4.99 page M64 Marvel Comics

Μάλιστα… Αν προσθέσουμε τώρα ότι στο εξώφυλλο βλέπουμε τον Doctor Strange να κρατά μία καραμπίνα από ενέργεια…

Γιατί τίποτα δεν λέει “πανίσχυρη μαγεία” από το μια επαναληπτική που πετάει ροζ ενέργεια…

Dead Inside #1

$3.99 page 44 Dark Horse Comics

Ίσως να είναι το ότι ο τίτλος μου θυμίζει το τραγούδι των Muse που αγαπώ. Μπορεί, όμως, και να είναι το ότι γράφει ο John Arcudi (B.P.R.D.).

Μπορεί, τελικά, να είναι ότι βρίσκω ενδιαφέρουσα την ιστορία με τους φόνους μέσα στη φυλακή και την προσπάθεια μιας ντετέκτιβ να εξιχνιάσει σε βάθος την υπόθεση. Ποιός ξέρει;

Moby Dick HC

$24.99 page 60 Dark Horse Comics

Σε σεμινάριο με εκπαιδευτικούς για comics, δέχθηκα επίθεση γιατί προβάλλω “αμερικανιές”. Όταν ρώτησα τον εν λόγω “εκπαιδευτικό”, αν θεωρεί ότι το MOBY DICK πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά, μου είπε “Εννοείται!”.

Αγνοούσε, προφανώς, ότι το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα που έχει να προσφέρει ο αμερικανικός πολιτισμός. Μακάρι να είχε βγει αυτή η μεταφορά όταν είχα την παραπάνω συζήτηση.

Shadows On The Grave #1

$3.99 page 66 Dark Horse Comics

Με έναν τίτλο που μοιάζει με κακή, horror b-movie της δεκαετίας του ’80, θα το προσπερνούσα. Αλλά όταν κάτι γράφει Richard Corben, οφείλω να δώσω την προσοχή που του αρμόζει.

Παρ’ όλο που τη δουλειά του στο HEAVY METAL δεν την ξέρω, θα ρίξω μια ματιά σε αυτή τη σειρά.

Justice League/Suicide Squad #1 (of 6)

$4.99 page 78 DC Comics

Εβδομαδιαία η σειρά που θα λύσει την απορία των αιώνων: “Πώς νιώθει η Justice League για την ύπαρξη της Suicide Squad;” Ε, δεν της αρέσει, προφανώς. Τώρα, τί αντίκτυπο θα έχει αυτό, θα το δούμε άμεσα σε ένα event που η DC φαίνεται να το πιστεύει.

Supergirl: Being Super #1 (of 4)

$5.99 page 115 DC Comics

Για τη Mariko Tamaki τα είπα ήδη και δε θέλω να γίνομαι κουραστικιά. Αλλά αν με ρωτάτε, εδώ είναι στο στοιχείο της. Και αυτό γιατί θα τη δούμε να γράφει τη Supergirl σαν μια ανασφαλή έφηβη, που θα πρέπει να ξεπεράσει τις ανασφάλειές της και να βοηθήσει τη μικρή της πόλη.

Το καημένο, πανέμορφο, προικισμένο με υπερδυνάμεις κορίτσι!

Direct Currents #1

$Free page DC Comics

Αυτό θα το βρείτε ΔΩΡΕΑΝ στο διαδίκτυο και, μεταξύ μας, σαν να μου αρέσει αυτή η ιδέα. Είναι ένα περιοδικό που θα μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε από πριν κάποιες από τις σειρές, ξεκινώντας από το crossover μεταξύ Justice League και Suicide Squad για το οποίο κάτι είπαμε νωρίτερα.

Locke & Key: Small World

$4.99 page 154 IDW Publishing

Η επιτυχημένη, βραβευμένη σειρά, επιστρέφει τρία χρόνια μετά και μας φέρνει μια καινούργια ιστορία. Ένα δώρο για δύο κορίτσια ανοίγει την πόρτα σε μια αράχνη- τέρας. Όσοι έχετε αγαπήσει τη λαβκραφτική αυτή σειρά, είμαι σίγουρη ότι έχετε ήδη χαρεί με τα νέα.

Σίγουρα, οι επιστροφές δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση. Μακάρι να είναι τόσο καλή όσο ελπίζουμε.

Love Is Love

$$9.99 page 177 IDW Publishing

Phil Jimenez, Brian Michael Bendis, Kieron Gillen και πολλοί άλλοι, συμμετέχουν σε αυτή τη συλλογή που φτιάχτηκε με αγάπη. Η IDW, με τη βοήθεια της DC, θέλησε να στείλει, μέσα από την Τέχνη, ένα μήνυμα σε όλους ενάντια στο μίσος, αλλά και τη συμπαράστασή της στα θύματα του Ορλάντο και της LGBTQ κοινότητας.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στα θύματα και τις οικογένειές τους, με την ελπίδα να γίνει αυτή η πράξη, μια υπενθύμιση ότι η αγάπη είναι αγάπη, όποιον και αν επιλέγεις να αγαπάς.

Motor Crush #1

$3.99 page 192 Image Comics

Παρ’ όλο που οδηγώ ένα οικολογικό αμάξι με θρησκευτική προσήλωση στον ΚΟΚ και στα όρια ταχύτητας, οι μηχανές πάντα με γοήτευαν. Αυτός είναι και ο λόγος που θα δω τι έχει να μου προσφέρει αυτή η νέα σειρά, με πρωταγωνίστρια την Domino Swift.

Σε ένα μακρινό sci-fi μέλλον, αυτό το κορίτσι κάνει διπλή ζωή. Το πρωί συμμετέχει σε παγκόσμιους αγώνες ταχύτητας πάνω στη μηχανή της, αλλά το βράδυ καβαλάει την ίδια μηχανή και ανοίγει κεφάλια, για να μπορέσει να εξασφαλίσει ένα προωθητικό για μηχανές, το Crush.

Rockstars #1

$3.99 page 194 Image Comics

Με 60s-70s αισθητική που μου θυμίζει και το YELLOW SUBMARINE των Beatles, αυτό το comic θα κερδίσει τους νοσταλγούς της εποχής. Μια σειρά φόνων groupies θα κεντρίσει την προσοχή του Jackie Mayer, ενός περίεργου νέου που βλέπει αυτό που δεν βλέπουν οι άλλοι. Μαζί με την Dorothy Buell, θα ανακαλύψουν μια συνομωσία με πολύ sex, drugs and Rock & Roll. Kαι δαίμονες και ανθρωποθυσίες.

Beowulf HC

$225 page 29.99 Image Comics

Από τις αγαπημένες μου ιστορίες, από τα πιο δύσκολα αναγνώσματα, από τα πιο επιδραστικά έργα που ίσως και να επηρέασε όσο λίγα το είδος της επικής φαντασίας. Η μεταφορά των Santiago Garcia και David Rubin, επιτέλους, και στα Αγγλικά!

Εδώ, οι καλλιτέχνες επιλέγουν να μείνουν πιστοί στο αρχικό υλικό και να δώσουν τη δική τους ματιά για αυτό. Αν ξέρετε την ιστορία, να το πάρετε. Αν όχι, να το πάρετε.

Green Pages

Καμπόσες είναι οι επιλογές μας στις πράσινες σελίδες του PREVIEWS, αλλά καμία δεν κατάφερε να με πείσει 100%. Ίσως, βέβαια, να φταίω εγώ που έχω γίνει γεροπαράξενος, αλλά ίσως να φταίνε και οι ίδιες οι εκδοτικές, που με καλόμαθαν τους προηγούμενους μήνες. Όπως και να ‘χει, αν αναζητείτε κάτι ενδιαφέρον στον ολοένα και μεγαλύτερο κατάλογο της Diamond, σίγουρα θα βρείτε κάτι.

Reggie And Me #1

$3.99 page 276 PublisherArchie Comics

H συνεχής ανανέωση στη σειρά τίτλων της Archie Comics, φέρνει κοντά μας και μια νέα προσωπική σειρά του Reggie Mantle. Αν είστε fans της παρέας του Riverdale, λογικά αντιπαθείτε σφόδρα τον υπερόπτη Reggie, αλλά εξίσου πιθανό είναι να τον θεωρείτε, παράλληλα, κι έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Υπάρχει καλύτερη αφορμή να ενισχύσετε αυτή σας την αντίληψη;

Στα συν της νέας σειράς και το σενάριο του Tom DeFalco!

Klaus And The Witch Of Winter #1

$7.99 page 297 PublisherBoom! Studios

Τρεις συντάκτες του Comicdom.gr (οι Δημήτρης Σακαρίδης, Χρίστος Δημητρίου και Πάνος Παπαγεωργίου) συμφωνούν πως το KLAUS είναι το comic που κακώς δεν έχετε διαβάσει ακόμη! Βέβαια, το mini series ολοκληρώθηκε, αλλά υπάρχει καλύτερη περίοδος από τη χριστουγεννιάτικη, για να επιστρέψει ο soon-to-be Άι Βασίλης του Grant Morrison;

Φυσικά και όχι. Και αυτό το oversized one-shot αποτελείται από 48 σελίδες, οι οποίες δικαιολογούν την “τσιμπημένη” τιμή του.

Red Sonja #0

$0.25 page PublisherDynamite Entertainment

H Red Sonja επανέρχεται με ένα ακόμη ντεμπούτο και νέα αρίθμηση. Το #0 που κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο, αποτελεί εισαγωγικό τεύχος και η σεναριογράφος του, Amy Chu, δηλώνει πως θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς η αγαπημένη πολεμίστρια θα βρεθεί πολύ σύντομα έξω από τα νερά της. (Στο μέλλον, ίσως, κρίνοντας από το cover;)

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πλήρες αυτό τεύχος θα επιβαρύνει το budget σας μόλις κατά $0.25! Με λίγα λόγια, ακόμη και να το ξεσκίσετε και να το κάνετε origami, τα πιάνει τα λεφτά του.

Drawn & Quarterly: Twenty-Five Years Of Contemporary Cartooning, Comics & Graphic Novels

$$49.95 page 347 PublisherDrawn & Quarterly

Ευχή όλων μας, τα τελευταία χρόνια που η Drawn & Quarterly μας παραδίδει πολύ σπάνια αριστουργήματα αντάξια του παρελθόντος, είναι να επανέλθει η εκδοτική στις παλιές της δόξες. Κι αν μας ρωτάνε ποιες είναι οι παλιές δόξες και δεν μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα αριστουργήματα του παρελθόντος, αυτή εδώ η συλλογή θα μας βοηθήσει απεριόριστα! (Αν και μετρά σχεδόν 800 σελίδες και είναι δύσκολο να την κουβαλάμε όπου θέλουμε.)

Το DRAWN & QUARTERLY: TWENTY-FIVE YEARS OF CONTEMPORARY CARTOONING, COMICS & GRAPHIC NOVELS αποτελεί, ουσιαστικά, μια ανθολογία-ρετροσπεκτίβα, που γιορτάζει τα 25 χρόνια της εκδοτικής, με πλήθος νέων και σπάνιων ιστοριών από τους stars των ανεξάρτητων comics.

Hookjaw #1

$3.99 page 404 PublisherTitan Comics

Βασισμένο σε ένα comic strip που πρωτοκυκλοφόρησε στο ACTION, το περιοδικό που προηγήθηκε του 2000AD, το HOOKJAW έχει τα πάντα! Επιστήμονες, συνομωσίες, τη CIA και, φυσικά, έναν φονικό λευκό καρχαρία! Το original strip λέγεται πως ήταν τόσο βίαιο, που αποσύρθηκε από τα ράφια, αλλά φαίνεται πως ο Si Spurrier, σεναριογράφος της νέας σειράς, το εντύπωσε στο μυαλό του και πάντα ήθελε να το τιμήσει με τη δουλειά του.

Και το σχέδιο του ανερχόμενου Conor Boyle φαίνεται καλό, στα previews που κυκλοφορούν online.

World War X #1

$3.99 page 415 PublisherTitan Comics

Μη με λιθοβολήσετε ακόμη – περιμένετε! Ο τίτλος είναι σχεδόν αισχρός και σε προδιαθέτει για knock-off γνωστής υπερπαραγωγής με zombies και τον Brad Pitt. Η υπόθεση είναι σχεδόν αισχρά παρόμοια, καθώς η μόνη διαφορά μάλλον εντοπίζεται στην αντικατάσταση των zombies με ερπετοειδείς εξωγήινους. Επίσης, το sci-fi horror της σειράς χαρακτηρίζεται ως b-movie ήδη από το solicitation του τεύχους.

Και γιατί, διάολε, προτείνω κάτι τέτοιο; Για το σχέδιο, αγαπητοί αναγνώστες, το οποίο έχει αναλάβει ο εξαιρετικά ταλαντούχος Peter Snejbjerg. Προσωπικά, εμένα μου αρκεί και δεν με νοιάζει τι λέει η γειτονιά και ο κόσμος!

Divinity III: Stalinverse #1 (of 4)

$3.99 page 428 PublisherValiant

To Valiant Universe αποτελεί και πάλι παρελθόν – όχι για εκδοτικούς, αλλά για σεναριακούς λόγους! Ο θεός πέθανε, το Stalinverse είναι το νέο status quο σε όλους τους τίτλους της σειράς και οι αναγνώστες ξεκινούν την ξενάγηση με αυτό εδώ το τεύχος, το οποίο ξεκινά το νέο event της εκδοτικής.

Υποθέτω ότι, πέρα από το να γεμίζει τις σελίδες με σφυροδρέπανα, το δημιουργικό team (με τον Matt Kindt, έναν σεναριογράφο που γνωρίζει καλά τα ψυχροπολεμικά κλίματα και τα μυστικά των κατασκόπων) έχει ετοιμάσει πολλά παράδοξα στο DIVINITY III, οπότε θα το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους διαβάζουν τους τρέχοντες τίτλους της Valiant (κάποιοι εκ των οποίων θα επηρεαστούν τους επόμενους μήνες).