The Black Monday Murders #3

Ένα comic για τους λάτρεις των crime stories!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Black Monday Murders #3

WriterJonathan HickmanArtistTomm CokerPublisherImage Comics

Το Black Monday Murders είναι μια φιλόδοξη ιστορία του Jonathan Hickman, η οποία επιχειρεί να συνδέσει τις χρηματοοικονομικές κρίσεις με μια συνωμοσία υπερφυσικών διαστάσεων. Καθώς ο ντετέκτιβ Dumas προσπαθεί να ξεδιαλύνει μια δολοφονία ενός μέλους του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού ομίλου Caina-Kankrin, τα υπόλοιπα μέλη αρχίζουν να διασπώνται, αποκαλύπτοντας τις ρωγμές που υπάρχουν στο σύστημά τους. Στο τρίτο τεύχος, η ιστορία εξελίσσεται κυρίως μέσα σε ένα δωμάτιο ανάκρισης της αστυνομίας, με τον ύποπτο για την δολοφονία να συνομιλεί, τόσο με το δικηγόρο που του έχει ανατεθεί, όσο και με τον ντετέκτιβ Dumas.

Οι σκιές είναι ο πρωταγωνιστής στο artwork του τεύχους, αλλά επίσης δεν μπορεί να μην αναφερθεί η τόσο ταιριαστή επιλογή του φόντου για τις συνομιλίες, καθώς και η παρεμβολή ενός ολόκληρου κειμένου με την μορφή συνέντευξης, το οποίο όσα αποκαλύπτει, άλλα τόσα αποκρύπτει από τον αναγνώστη, σχετικά με τις συνωμοσίες της Caina-Kankrin. Τα σύμβολα τα οποία υπήρξαν στα προηγούμενα τεύχη βρίσκονται διάσπαρτα και σε αυτό, εντείνοντας τον μυστικιστικό χαρακτήρα της ιστορίας. Το τέλος αποκαλύπτει ένα μέρος της αληθείας (ή μήπως του ψέματος;), τόσο στον ντετέκτιβ, όσο και στον αναγνώστη, κάνοντας τον να αγωνιά για το επόμενο.

Το Black Monday Murders είναι μια ιστορία μυστηρίου, η οποία καταφέρνει να κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση, χάρη στις διάσπαρτες πληροφορίες, που θυμίζουν σημειώσεις ενός ντετέκτιβ (ή ενός συνωμοσιολόγου). Οι πινελιές, που θυμίζουν πιτσιλιές αίματος στους τοίχους, οι μυστικιστικές αναφορές και τα παράξενα σύμβολα, δημιουργούν ένα comic το οποίο προτρέπει κάθε αναγνώστη να κοιτάξει προσεκτικά, για να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το ψέμα. Ένα comic που οι λάτρεις των μυστηρίων και crime stories δεν πρέπει να χάσουν!