Chimichanga: Sorrow Of The World's Worst Face #1

Βαρετοί διάλογοι, άσκοπα gags, ενοχλητική πρωταγωνίστρια
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Chimichanga: Sorrow Of The World's Worst Face #1

WriterEric PowellArtistStephanie BuscemaPublisherDark Horse Comics

Το πρώτο τεύχος μας γνωρίζει την καθημερινότητα της μικρής μουσάτης Lula, η οποία δουλεύει στο τσίρκο του παππού της, φροντίζοντας το κατοικίδιο τέρας της και εκνευρίζοντας τους συναδέλφους της. Την ηρεμία του κόσμου της, διακόπτει ένας άντρας τόσο άσχημος, που η αστυνομία τον καταζητεί. Η Lula προσπαθεί να τον καλύψει, αλλά τα πράγματα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή.

Παρ’ ότι, θεωρητικά, η ιστορία του CHIMICHANGA: SORROW OF THE WORLD’S WORST FACE #1 έχει ό,τι στοιχείο χρειάζεται για να είναι ενδιαφέρουσα, δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Το πρώτο τεύχος επικεντρώνεται σε λεπτομέρειες και το βασικό storyline μένει ρηχό, χωρίς να δίνει στον αναγνώστη όρεξη να διαβάσει το επόμενο. Όση ώρα ξοδεύουμε για τη γνωριμία του καταζητούμενου, άλλη τόση περνάμε βλέποντας τη Lula να καθαρίζει το Chimichanga της. Βαρετοί διάλογοι, άσκοπα gags, μία πρωταγωνίστρια μάλλον ενοχλητική… Η υπόθεση δεν οδηγεί πουθενά.

Από την άλλη, έχουμε πολύ όμορφο artwork: Ωραία χρώματα και ατμόσφαιρα, υφές που θυμίζουν σχέδιο φτιαγμένο στο χέρι. Το design των χαρακτήρων είναι ενδιαφέρον, και συνοδεύεται τέλεια από τα ντεκόρ. Μου φάνηκε πραγματικά πρωτότυπο και το comic ίσως (σχεδόν) αξίζει μια μικρή θέση στη βιβλιοθήκη σας, γι’ αυτό και μόνο.

Η ιστορία ίσως αρέσει στα παιδάκια που είναι πιο ευαίσθητα στα gags, αλλά πιστεύω πως οποιοσδήποτε ενήλικας διαβάσει το comic, θα το ξεχάσει δύο ώρες μετά. Πολλή τρέλα για το τίποτα.