Deathstroke #4

The road to Gotham
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Deathstroke #4

WriterChristopher PriestArtistJoe BennettPublisherDC Comics

Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα στην REBIRTH εκδοχή του DEATHSTROKE, είναι που διατηρεί έναν αέρα ταινίας αστυνομικού μυστηρίου. Δεν ξέρω ακριβώς ποιος είναι ο παράγοντας που μου βγάζει αυτό το feeling. Ίσως είναι το artwork, ίσως είναι η αφήγηση, ή ίσως και ο συνδυασμός των δύο… Πάντως, σε κάθε τεύχος, έχω αυτή την αίσθηση.

Στο τέταρτο τεύχος της σειράς, βλέπουμε τον Slade που προσπαθεί να προστατέψει την Rose, καθώς κάποιος δίνει ένα μεγάλο ποσό σε όποιον την σκοτώσει. Εκείνοι αποφασίζουν να πάνε στην Gotham, καθώς η οδηγία δόθηκε από εκεί, και όπως είναι φυσικό, ο Slade Θέλει να το ερευνήσει.

Το τεύχος έχει road trip vibes, καθώς αρκετά μεγάλο κομμάτι του (έως όλο) μας δείχνει τη διαδρομή που κάνουν οι δυο τους και το τι προβλήματα συναντούν. Είτε αυτά είναι καυγάδες, είτε ξύλο και πιστολίδια με άλλες συμμορίες. Ενδιαφέρουσα και εναλλακτική ματιά πάνω στις ιστορίες του Deathstroke, που δίνει μια πολύ ζωηρή νότα. Παράλληλα, όμως, συνεχίζει να υπάρχει η αίσθηση της αστυνομική ιστορίας, καθώς ο Deathstroke έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ύπουλο και καλοστημένο σχέδιο για να ξετρυπώσει τον Batman, καθώς υποψιάζεται πως κάποια σχέση έχει, ή κάτι ξέρει.

Έτσι το τεύχος τελειώνει έντονα και δυναμικά, με τους δυο τους να είναι στα μαχαιριά και μας αφήνει με την γλύκα, καθώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο για να τους δούμε να τρώγονται.