Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Steve Dillon

Απρόσμενα, στην ηλικία των 54 ετών!

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Βρετανός δημιουργός Steve Dillon, απρόσμενα, στις 22 Οκτωβρίου, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. Η ανακοίνωση έγινε από το μικρό αδερφό του, Glyn, ο οποίος ανέβασε tweet, δίχως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τον πρόωρο χαμό του Steve.

O Steve Dillon, γεννηθείς το 1962, ξεκίνησε την καριέρα του στα 16, σχεδιάζοντας την κεντρική ιστορία του HULK WEEKLY της Marvel UK. Ακολούθησε strip με τον Nick Fury, συνεργασίες με τα 2000 AD, WARRIOR, καθώς και το DOCTOR WHO MAGAZINE, όπου και δημιούργησε τον Abslom Daak, που έχει βεντέτα με τα Daleks. Στα τέλη των 80s, ξεκίνησε η καρποφόρα συνεργασία του με τον Garth Ennis, που μας έδωσε το HELLBLAZER και το διάσημο PREACHER, το οποίο μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη, από το AMC. Επίσης, για λογαριασμό της DC, έκανε και αρκετά τεύχη του ANIMAL MAN. Παράλληλα, εξέδιδε για εφτά χρόνια το ανθολογικό περιοδικό DEADLINE, στο οποίο έκανε και την πρώτη της εμφάνιση η TANK GIRL των Alan Martin και Jamie Hewlett. Μετά το 2000, έκανε πολυάριθμες σειρές του Punisher, για λογαριασμό της Marvel, από εποχές Marvel Knights μέχρι σήμερα.

Σύσσωμοι οι δημιουργοί της Βρετανικής και Αμερικανικής σκηνής, από Tony Moore και Ron Marz, μέχρι P.J. Holden, Warren Ellis και Neil Gaiman, καθώς και καλλιτέχνες του χώρου του θεάματος, όπως ο Seth Rogen, υπέβαλαν τα σέβη τους σε αυτή τη μεγάλη απώλεια του χώρου των comics.