Suicide Squad #4

Μετριότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Suicide Squad #4

WriterRob WilliamsArtistJim LeePublisherDC Comics

Μετά το REBIRTH, ορισμένες σειρές πήγαν καλά, ενώ άλλες πήραν την κάτω βόλτα. Δυστυχώς, το SUICIDE SQUAD εντάσσεται στη δεύτερη κατηγορία, καθώς είναι εξαιρετικά αδιάφορο!

Στο τεύχος αυτό, έχουμε δύο ιστορίες. Στην πρώτη, η ομάδα κακοποιών θα έρθει αντιμέτωπη με τον General Zod, αλλά και με την αντίστοιχη “Suicide Squad” της Ρωσίας. Στη δεύτερη, βλέπουμε τον Rick Flagg να τεστάρει τη χρησιμότητα και την αφοσίωση της Harley Quinn, επιστρατεύοντάς την σε μια αποστολή ενάντια του Joker.

Το πρώτο μέρος του comic είχε μόνο μάχη. Δεν ήταν, όμως, μια ωραία μάχη, αλλά σαν αυτές τις generic σκηνές δράσης που βλέπουμε στα άνοστα blockbusters του Hollywood, των οποίων την πλοκή ξεχνάμε παντελώς μετά από ένα μήνα. Αυτό, όμως, που με δυσαρέστησε περισσότερο, ήταν ορισμένα… κενά στην λογική! Για παράδειγμα, μπορώ να ανακαλέσω ένα panel, στο οποίο το σπαθί της Katana διαπερνά τον Zod, πληγώνοντάς τον σε κρίσιμα σημεία, χωρίς όμως να τον σκοτώνει, για ανεξήγητο λόγο. Και επίσης, πώς γίνεται ο Killer Croc, κατέχοντας ανθρώπινη δύναμη, να μπορεί να ακινητοποιήσει έναν Κρυπτονιανό;

Η δεύτερη ιστορία, σεναριακά και σχεδιαστικά, ήταν μια σαφής βελτίωση. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και δεν μπορεί να σώσει το τεύχος στο σύνολό του.

Δεν περίμενα τίποτα, αλλά, ακόμη κι έτσι, απογοητεύτηκα! Η DC κινείται άστοχα, παρουσιάζοντάς μας μια μέτρια – για πολλούς – ταινία και ένα ακόμη μετριότερο comic. Μακάρι να βελτιωθεί στο μέλλον, μέχρι τότε, όμως, δεν πιστεύω ότι αξίζει το χρόνο ή τα χρήματά σας!