New Super-Man #4

Not just a Superman wannabe
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

New Superman #4

WriterGene Luen YangArtistViktor BogdanovicPublisherDC Comics

Το NEW SUPER-MAN φαινόταν από την αρχή μια ριψοκίνδυνη επιλογή για την DC, που όμως φαίνεται να αποδίδει θετικά, μιας και αποτελεί έναν από τoυς πιο διασκεδαστικούς τίτλους που παρέδωσε το DC REBIRTH. Αυτό που με συναρπάζει περισσότερο στη σειρά, είναι ότι δεν αποτελεί ένα απλό και ταπεινό “what if”, μια παραλλαγή της ιστορίας του πιο μυθικού υπερήρωα, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική της μυθολογία και να σταθεί πατώντας πάνω στις δικές της βάσεις.

Αν και στο πρώτο τεύχος η εξέλιξη της πλοκής ακολουθούσε τον Super-Man, η δυναμική των τριών κεντρικών χαρακτήρων (Super-Man, Wonder-Woman, Bat-Man) είναι αυτή που κινεί τα νήματα στο τέταρτο τεύχος και κάνει τον τίτλο να θυμίζει περισσότερο team book πάρα solo. Η Justice League of China έρχεται αντιμέτωπη με μια ομάδα μασκοφόρων “τρομοκρατών”, των οποίων οι προθέσεις και η πραγματική ταυτότητα, έχουν γίνει ήδη προφανείς, στους πιο παρατηρητικούς αναγνώστες, από το προηγούμενο τεύχος, και επιβεβαιώνονται με την αποκάλυψη στο φινάλε.

Μια αποκάλυψη που ίσως αναδείξει και το μακροπρόθεσμο premise της σειράς, το οποίο δεν έχει γίνει απολύτως σαφές ακόμα, και είναι ίσως το μοναδικό ενοχλητικό κομμάτι του τίτλου μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα κλείνει και ένα subplot, το οποίο θα κινδύνευε να γίνει κουραστικό, αν εκτεινόταν σε πολλά τεύχη.