Gotham S03E06

Follow the White Rabbit
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Gotham

Season/EpisodeS03E06 WritersBruno Heller, Steven Lilien, Bryan Wynbrandt DirectorNathan Hope CastBen McKenzie, Robin Lord Taylor, Cory Michael Smith, Donal Logue, Morena Baccarin, Benedict Samuel NetworkFox

Όταν ήμασταν μικροί, αν μας ρωτούσε κάποιος για τις ρομαντικές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων της παλαβής πόλης του Batman, ο νους μας θα πήγαινε στον Batman και την Catwoman ή στον Mr. Freeze και την αγαπημένη του Νοra. Αμφιβάλλω αν υπήρξε κανείς που θα σκεφτόταν την πιθανότητα ενός ρομάντζου μεταξύ των δύο κακοποιών Penguin και Riddler. Αλλά φαίνεται πως οι καιροί έχουν αλλάξει, και μαζί ο τρόπος που προσλαμβάνονται και γράφονται οι χαρακτήρες, οπότε, στο έκτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν, είδαμε την συνέχιση της στενής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του δαιμόνιου νυν δημάρχου της Gotham και του πανέξυπνου βοηθού του. Ο Cobblepot παραδέχθηκε τα συναισθήματα του για τον Edward Nygma, αλλά αν ο Nygma τα ανταπέδωσε είναι κάτι που δε θα αποκαλύψω.

Εκτός από αυτήν την τροπή, στο επεισόδιο είχαμε μια διαρκή αποδόμηση του trope που θέλει τον ήρωα να βρίσκεται σε μια κατάσταση που πρέπει να διαλέξει μεταξύ δύο αθώων και να καταφέρνει, την τελευταία στιγμή, ως εκ θαύματος, να σώζει και τους δύο. Σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου ο Jim Gordon έβλεπε ανθρώπους να πεθαίνουν κάτω από την επήρεια του υπνωτισμού του Tetch, κάθε φορά που επέλεγε να σώσει κάποιον άλλο ή να αρνηθεί να παίξει τα παιχνίδια του. Ορισμένες σκηνές μου θύμισαν κάτι από SAW, αλλά αναμφισβήτητα προκαλούν αρκετή αγωνία και άγχος στο θεατή.

Η αποδόμηση των ηρωικών tropes είναι αυτό που απολαμβάνω περισσότερο όσον αφορά στη συγκεκριμένη σειρά. Αν και η τρίτη σεζόν δεν είναι τόσο δυνατή όσο οι προηγούμενες, ο Mad Hatter αποδείχθηκε μέχρι στιγμής το μεγάλο ατού της!