Hulk: Where Monsters Dwell

Κρυμμένοι φόβοι και τέρατα!

To HULK: WHERE MONSTERS DWELL της Marvel είναι μια αναπάντεχα ενδιαφέρουσα ταινία κινουμένων σχεδίων, στην οποία ο Hulk ενώνει τις δυνάμεις του με τον Doctor Strange και μια ομάδα από “τέρατα”, τα οποία δουλεύουν για τη S.H.I.E.L.D. στον τομέα της αντιμετώπισης υπερφυσικών απειλών. Η αποστολή των ηρώων είναι να ελευθερώσουν μια ομάδα νεαρών που βρίσκεται κάτω από την επήρεια του Nightmare, ο οποίος, εξουσιάζοντας τον κόσμο των ονείρων, μπορεί να μεταμορφώνει τους ανθρώπους στους χειρότερους εφιάλτες τους. Ένα από τα θύματα του φαίνεται να είναι και ο Hulk, ο οποίος θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την ταυτότητα του ως Bruce Banner, για να αποτρέψει τα τρομαχτικά σχέδια του Nightmare. Και όλα αυτά, φυσικά, συμβαίνουν την νύχτα του Halloween, όταν τα φαντάσματα και τα τέρατα είναι πιο εύκολο να περάσουν από άλλες διαστάσεις στην πραγματικότητα μας.

Εκτός από μια ιστορία η οποία εξερευνεί το ταξίδι του Hulk, τόσο στον κόσμο των ονείρων όσο και στην πραγματικότητα, προς την αποδοχή του Banner (και όχι το αντίθετο, που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αντιστροφή), η ταινία αναδεικνύει ικανοποιητικά τον Doctor Strange και συστήνει και τους μοναδικούς Howling Commandos. Ο Warwolf, η Vampire by Night, ο Manthing και το ζόμπι πράκτορας Sitwell, εκτός από μια αφορμή για την χρησιμοποίηση του κωμικού στοιχείου που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των ταινιών της Marvel, είναι και μια αφορμή για ιδιαίτερα απολαυστικές σκηνές animation. Η αγαπημένη μου σίγουρα είναι αυτή στην οποία το χέρι του πράκτορα Sitwell αποκόπτεται από το σώμα του και τριγυρίζει ψάχνοντας το υπόλοιπο σώμα. Έχει κάτι από Addams Family και γενικά η ταινία τείνει να “δανείζεται” σκηνές και gimmicks από άλλες ταινίες.

hulk-where-monsters-dwell

Ο villain είναι ικανοποιητικά τρομαχτικός από άποψης design και προσωπικότητας και σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέροντας από τους villains που έχουμε συνηθίσει στις live action ταινίες της Marvel. Γενικά, φαίνεται η ταινία να πετυχαίνει στο στόχο της να ανταποκρίνεται τόσο σε ένα παιδικό όσο και σε ένα πιο ενήλικο κοινό, αν και σε καμία περίπτωση δεν έχει κάποιο mature theme, όπως αυτά του αντίπαλου στρατοπέδου της DC. Το μήνυμα της, όμως, που σχετίζεται με την αντιμετώπιση του φόβου και την αποδοχή του διαφορετικού, όσο τερατώδες και αν μοιάζει, σίγουρα απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.

Στα μεγάλα ατού της ταινίας είναι το voice acting, το οποίο είναι πραγματικά πολύ καλό. Η σκηνοθεσία είναι ικανοποιητική, αν και οι σκηνές δράσεις δεν εντυπωσιάζουν. Γενικά, Το HULK: WHERE MONSTERS DWELL αποτελεί μια ιδανική ταινία για τη μέρα του Halloween, ιδιαίτερα για τους μικρούς fans της Marvel.