Civil War II #6

Κάποτε τα events σήμαιναν κάτι...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War II #6

WriterBrian Michael BendisArtistDavid MarquezPublisherMarvel Comics

Από τη στιγμή που έκλεισα το έκτο τεύχος του πιο πρόσφατου event, μέχρι να ξεκινήσω να γράφω αυτό το snapshot, μια μικρή φωνούλα μέσα μου επαναλάμβανε συνεχώς την ίδια φράση: “το χειρότερο τεύχος που έχω διαβάσει ποτέ”. ΟK, ας μην είμαι απόλυτος, πιθανώς τα μάτια μου να έχουν δει και χειρότερα panels και χειρότερες ιστορίες, αλλά μέχρι να διαβάσω το συγκεκριμένο τεύχος δεν είχα χρίσει κανένα comic με αυτόν τον τίτλο.

Η πλοκή ακολουθεί το cliffhanger που έλαβε χώρα στο τέλος του προηγούμενου τεύχους και σκιαγραφεί τις αντιδράσεις των διάφορων χαρακτήρων στο όραμα αυτό. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια επανάληψη των γεγονότων που έλαβαν χώρα με τον Bruce Banner, νωρίτερα στη σειρά. Το υπόλοιπο τεύχος είναι μια ατέλειωτη σαπουνόπερα, με τον Brian Michael Bendis να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όραμα για να ιντριγκάρει χαρακτήρες και αναγνώστες. Όμως, καταλήγει να οδηγεί τους ήρωες σε βεβιασμένες και out-of character κινήσεις που δε βγάζουν κανένα νόημα.

Θα καταντήσω γραφικός, αλλά, όπως και σε όλα τα reviews που έχουμε κάνει στο Comicdom για τη σειρά, θα επαναλάβω πως η σωσίβια λέμβος του τεύχους είναι το σχέδιο του Marquez. Καθαρό, έντονο, προσθέτει απίστευτη δραματικότητα σε όλο το τεύχος που όμως αδικείται από το πολύ κακό script του Bendis.

Κάποτε τα events σήμαιναν κάτι, είχαν μια ισχύ, μια επική διάθεση να ανατρέψουν το υπάρχον status quo. Τώρα αποτελούν απλά μια δικαιολογία για μαζικά relaunch σειρών.