Spell On Wheels #1

Στα βήματα του Charmed!

Μιας και η ξενόφερτη γιορτή του Halloween τριγυρνάει αυτές τις μέρες, τι καλύτερο από μία σειρά η οποία περιέχει μάγισσες;! Και ταξίδι;! Και περιπέτεια;! Και funky ρούχα;! Ακριβώς, τίποτα άλλο δεν είναι καλύτερο από αυτό.

Για αυτό έρχεται το SPELL ON WHEELS, μία καινούργια εκδοχή του CHARMED. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Αλλά για εκείνους που δεν έχουν ιδέα για τη θεϊκή αυτή σειρά, πρόκειται για τρεις “αδερφές” – σε εισαγωγικά, γιατί δεν έχουν καμία σχέση εξ αίματος – οι οποίες είναι λίγο πιο προικισμένες από τον υπόλοιπο κόσμο. Προικισμένες σημαίνει πως είναι μάγισσες. Αυτό ακριβώς, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Κάνουν ξόρκια, φτιάχνουν φίλτρα, αισθάνονται τις απειλητικές παρουσίες και έχουν κρυστάλλους!

Στο comic, σε αντίθεση με τη σειρά, τα κορίτσια χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Γιατί πλέον μπορείς να βρεις τα πάντα στο διαδίκτυο. Όπως ένα site ειδικό σε μαγικά ματζούνια που πουλάει μόνο σε όσους έχουν το χάρισμα. Ή τρεις μάγισσες να βγάζουν τα προς το ζην σε κάποιο φεστιβάλ, διαβάζοντας τα Ταρώ ή κάνοντας μαγικά τατουάζ που σου αλλάζουν ελαφρώς την συμπεριφορά. Ξαφνικά, τα Ταρώ δείχνουν προβλήματα και οι “αδερφές” τρέχουν προς το σπίτι τους.

spellonwheels1

Το σπίτι το βρίσκουν ανακατωμένο, με σπασμένα βάζα και σκισμένα μαξιλάρια. Κάποιος, λοιπόν, τις λήστεψε, όμως δεν πήρε ούτε την τηλεόραση αλλά ούτε και το στερεοφωνικό. Πήρε τους κρυστάλλους, τα ξόρκια, τα ματζούνια και τα αρχαία κειμήλια που κρατούσαν μακριά από άλλο ανθρώπινο μάτι. Τον κλέφτη τον γνωρίζουμε και βλέπουμε πως είχε και κάποιες προσωπικές σχέσεις με την τριάδα. Το άτομο πίσω από τον κλέφτη ούτε το βλέπουμε ούτε μαθαίνουμε το λόγο που επιτίθεται στα κορίτσια. Υποθέτω πως έχει να κάνει κάτι με δύναμη και παγκόσμια κυριαρχία – όπως όλοι οι “καλοί” κακοί μάγοι.

Θυμάστε εκείνο το κατάστημα πιο πάνω; Πουλάνε τα πράγματα που έκλεψαν εκεί (μάλλον γιατί δε βρήκαν εκείνο που ήθελαν). Τότε η Jolene, η Claire και η Andy αποφασίζουν να βρουν ποιος τους έκλεψε και να πάρουν τα υπάρχοντα τους πίσω. So the epic journey begins!

Παίρνουν ένα σκούρο μοβ κάμπριο – σα σωστές μάγισσες – και γυρνάνε την Αμερική, διψώντας για εκδίκηση. Ή και όχι. Είναι καλές μάγισσες με αίσθηση του στιλ και έχουν smartphones. Στιλ έχει και το σχέδιο, το οποίο είναι πολύ συμπαθητικό και όμορφο. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και το όλο κλίμα είναι δελεαστικό.

Αλλά και πάλι θυμίζει λίγο CHARMED.