Superman #10

Μια νέα προοπτική για τους Super Sons
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #10

WritersPeter J. Tomasi, Patrick GleasonArtistPatrick GleasonPublisherDC Comics

Εδώ και καιρό, η DC έχει ανακοινώσει τη νέα σειρά SUPER SONS, με πρωταγωνιστές τους γιους των Superman και Batman, και στο SUPERMAN #10 ξεκινάει το prequel της σειράς, με τίτλο “In The Name Of The Father”. Μετά από μια διόλου συμπτωματική συνάντηση του Jon Kent με την Maya Ducard (τη νέα Nobody), ο πρώτος αποφασίζει να εξερευνήσει τα μυστικά της Hamilton County, επισκεπτόμενος τον βάλτο της περιοχής. Εκεί αποκαλύπτεται ότι η Maya, μαζί με τον Goliath, παρακολουθούν τον Jon, με σκοπό να τον φέρουν ενώπιον του Robin, κάτι το οποίο γίνεται, παρά την καίρια εμφάνιση της νέας δύναμης του Jon, το freeze breath. O Damian κρατάει αιχμάλωτο τον Jon, αλλά όχι για πολύ, καθώς Superman και Batman εμφανίζονται για να επιβάλουν την τάξη στους ατίθασους γιούς τους.

Οι Peter J. Tomasi και Patrick Gleason, μετά το πολυεπιτυχημένο BATMAN AND ROBIN, συνεργάζονται ξανά και φέρνουν στην επιφάνεια ένα από τα πιο ευχάριστα και καλοφτιαγμένα τεύχη της χρονιάς. Η συνάντηση των Superboy και Robin, δεδομένης της ιστορίας των πατεράδων τους, μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούσε να γίνει, και το creative team φροντίζει οι χαρακτήρες να λάμψουν μέσα από τις αντιθέσεις τους. Ειδικά όταν η σύγκρουση Superman και Batman μετατρέπεται σε συνεργασία, προς όφελος του Jon και του Damian, η πλοκή παίρνει μια ενδιαφέρουσα και αστεία τροπή. Το σχέδιο του Gleason, όπως πάντα, μεταξύ cartoon και σύγχρονων στοιχείων, είναι υπέροχο, κυρίως στις σκηνές εντός Batcave, ενώ τα χρώματα του John Kalisz ντύνουν με εξαιρετικές εναλλαγές τα panels.