Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;
9

Ant-Man

2015WritersEdgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay, Paul Rudd DirectorPeyton Reed CastPaul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Anthony Mackie Marvel Studios

Είναι απορίας άξιο, όχι μόνο πως κυκλοφόρησε το ANT-MAN στις αίθουσες, αλλά και πως τελικά η ταινία προέκυψε πολύ καλή. Δεν αναφέρομαι στην κεντρική ιδέα πίσω από έναν υπερήρωα ονόματι Ant-Man, που γίνεται μικρός και επικοινωνεί με μυρμήγκια, και το πόσο χαζή ακούγεται, αλλά στο γεγονός ότι ο πρώτος σκηνοθέτης της ταινίας, που βρισκόταν στο project για μια δεκαετία, αποχώρησε ένα μήνα πριν την έναρξη των γυρισμάτων, λόγω διαφορών με το studio.

Όμως, όπως ήδη ανέφερα, αυτό δεν αποδείχτηκε τεράστιο πλήγμα για την ταινία, καθώς κυκλοφόρησε στην ώρα της και ήταν μάλιστα εκπληκτική. Ο Paul Rudd πρωταγωνιστεί ως ο Scott Lang, ένας πρώην κλέφτης που συμμαχεί με τον Hank Pym, σε αυτή την εκδοχή έναν 70άρη επιστήμονα και το άτομο που έφερε το όνομα του Ant-Man πριν δεκαετίες.

Δεν βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να εξελίσσεται και να αλλάζει, όπως στην περίπτωση των Tony Stark, Thor και Stephen Strange, ούτε αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της ευρύτερης ιστορίας που αφηγείται η Marvel εδώ και χρόνια, στοιχεία που λειτουργούν υπέρ της ταινίας. Επικεντρώνεται στο (πολύ επιτυχημένο) χιούμορ, στη ληστεία που ετοιμάζει η ομάδα του Scott με τον Hank, χωρίς να ξεχάσει το δράμα, κυρίως μέσα από την σχέση του Scott με την κόρη του, αλλά και από την σχέση του Hank με την δική του κόρη, Hope.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1