Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;
6

Doctor Strange

2016WritersScott Derrickson, C. Robert Cargill, Jon Spaihts DirectorScott Derrickson CastBenedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Benedict Wong Marvel Studios

Δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα η Marvel με τη μαγεία στις ταινίες της. Έγινε η αρχή με τα THOR, στα οποία βέβαια προσπάθησαν να εξηγήσουν την μαγεία ως επιστήμη που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμα και τους Asgardians ως προηγμένη φυλή εξωγήινων, υπήρξαν κάποια ακόμα δειλά βήματα με την προσθήκη της Scarlet Witch, αλλά με το DOCTOR STRANGE ασχολείται πλήρως για πρώτη φορά το studio με αυτόν τον τομέα. Και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Ο Stephen Strange είναι ένας διάσημος χειρουργός, αρκετά υπερόπτης και εγωιστής, ώσπου ένα ατύχημα και η εξάντληση όλων των πιθανοτήτων για θεραπεία θα τον στείλει στο Νεπάλ, όπου πλάι στην Ancient One θα μυηθεί στις μυστικιστικές τέχνες.

Η πλοκή είναι σχετικά τυπική για τα υπερηρωικά δεδομένα, αλλά η ταινία διαπρέπει σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Το cast είναι υπέροχο, με αποκορύφωμα τον Benedict Cumberbatch, που είναι υπερβολικά ταιριαστός στον ρόλο (κάτι που ισχύει για πολλές από τις επιλογές ηθοποιών της Marvel, όπως θα διαβάσετε παρακάτω), την Tilda Swinton ως την μυστηριώδη Ancient One, δίνοντας όση σοβαρότητα, αλλά και χιούμορ χρειάζεται ο ρόλος, και τον Chiwetel Ejiofor, ο οποίος ερμηνεύει τον Mordo, έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Sorcerer Supreme στα comics, αλλά εδώ ξεκινάει ως ένας από τους πιο έμπιστους συμμάχους του.

Το αποκορύφωμα της ταινίας είναι τα εφέ. Είτε πρόκειται για την απεικόνιση μαγικών ικανοτήτων είτε για τις άλλες διαστάσεις που υπάρχουν παράλληλα με την δική μας και το πώς αυτές επηρεάζουν την δική μας. Ο Scott Derrickson κατάφερε το ακατόρθωτο, να ζωντανέψει τα ψυχεδελικά σχέδια του μεγάλου Steve Ditko, χωρίς να χάσουν καθόλου από την γοητεία τους. Τα trailers έδιναν ελαφρώς την αίσθηση ότι οι σκηνές στην Νέα Υόρκη θα θυμίζουν το INCEPTION, αλλά αν το INCEPTION έξυσε την κορυφή του παγόβουνου, το DOCTOR STRANGE ήταν ο Τιτανικός που διέλυσε το παγόβουνο.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1