Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;
4

The Avengers

2012WritersJoss Whedon, Zak Penn DirectorJoss Whedon CastChris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders Marvel Studios

Οι περισσότερες από τις ταινίες της Marvel, ειδικά στην αποκαλούμενη Phase One, αποτελούσαν στοιχήματα με ρίσκο. Οι ήρωες που είχε στην διάθεση της δεν ήταν ακριβώς πρώτης διαλογής, όσον αφορά στην αναγνωρισιμότητα στο ευρύτερο κοινό. Και όμως, κατάφερε να τους κάνει αστέρες, άλλους με μεγαλύτερη και άλλους με (αρχικά) μικρότερη επιτυχία. Τώρα που πέρασαν τα δύσκολα, είχαν μια ακόμα πιο δύσκολη αποστολή μπροστά τους. Να πάρουν τους τέσσερις χαρακτήρες που ήταν πρωταγωνιστές στις αντίστοιχες ταινίες τους, να τους συνοδεύσουν από κάμποσους ακόμα και να κατανέμουν ίσο χρόνο σε μια ταινία που θα τους έφερνε όλους μαζί αντιμέτωπους με μια απειλή, στην οποία κανείς μόνος του δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. Και εγένετο AVENGERS.

O Loki επιστρέφει δριμύτερος στην Γη, αυτή τη φορά με δυνατότερα όπλα και έναν στρατό από εξωγήινους υπό τις διαταγές του. Μέσα από προσωπικές διαμάχες, αλλά και την κοινή τους επιθυμία να σώσουν τον πλανήτη και όσους περισσότερους αθώους γίνεται, οι Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow και Hawkeye θα αποτελέσουν την ομάδα που θα προσπαθήσει να αποτρέψει τα σχέδια του Loki και του μυστηριώδους ευεργέτη του.

Ο Josh Whedon πήρε τέσσερις χαρακτήρες που μέχρι πρότινος ήταν οι αστέρες στις προσωπικές τους ταινίες, τους έβαλε όλους μαζί και κατάφερε να αφηγηθεί μια συναρπαστική ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, στην οποία όλοι διαθέτουν σημαντικό screen time και έχουν τα προσωπικά τους arcs. Ως καλός nerd, o Whedon εκμεταλλεύεται όσο περισσότερο μπορεί το γεγονός ότι μπορεί να γράψει και να γυρίσει την πρώτη συνάντηση αυτών των τόσο σημαντικών ηρώων και το πώς κατάφεραν να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον και γεμίζει την ταινία με εμβληματικές στιγμές (το ίδιο έγινε και στο AGE OF ULTRON, ωστόσο, εδώ το σύνολο είναι πολύ καλύτερο), αλλά και το χαρακτηριστικό του χιούμορ.

Καθώς πέφτουν οι τίτλοι τέλους, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη επιρροή είχε το πρώτο team-up των Earth’s Mightiest Heroes στον τρόπο που γυρίζονται τα blockbusters και πως το κινηματογραφικό τοπίο δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1