Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;
3

Captain America: The Winter Soldier

2014WritersChristopher Markus, Stephen McFeely DirectorsAnthony Russo, Joe Russo CastChris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Samuel L. Jackson, Robert Redford, Cobie Smulders Marvel Studios

Όσο μπαίνουμε στις υψηλότερες θέσεις, βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μοτίβο με ταινίες-στοιχήματα (τα οποία προφανώς απέδωσαν, για να βρίσκονται τόσο ψηλά στην λίστα). Το επόμενο στοίχημα, μετά το crossover των Avengers, ήταν να κυκλοφορήσουν αυτόνομες ταινίες, στις οποίες οι ήρωες θα είναι πάλι μόνοι τους και αυτές οι ταινίες να διατηρήσουν ψηλά τον ενθουσιασμό του κοινού.

Πρώτα βγήκε το IRON MAN 3, το οποίο οριακά δεν μπήκε στην λίστα, και έπειτα το THOR: THE DARK WORLD, το οποίο είναι ο ορισμός της μετριότητας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο χρόνια, μέχρι να κυκλοφορήσει η πρώτη πραγματικά καλή standalone ταινία με έναν Avenger. Περιμέναμε αρκετά, αλλά άξιζε τον κόπο.

Ο Cap πλέον δουλεύει για τη S.H.I.E.L.D., συνεχίζει την προσπάθεια προσαρμογής στην σημερινή εποχή, αλλά το παρελθόν δεν τον αφήνει ήσυχο. Ο φίλος του, Bucky, που νόμιζε ότι πέθανε κατά την διάρκεια μιας αποστολής πριν 70 χρόνια, εμφανίζεται ζωντανός ως ο εκτελεστής Winter Soldier, που προσπαθεί να σκοτώσει τον Cap, χωρίς να θυμάται τίποτα από την προηγούμενη του ζωή.

Το δίδυμο στην σκηνοθετική καρέκλα είναι οι αδερφοί Russo, οι οποίοι έφεραν τούμπα τον κόσμο του χαρακτήρα και προσάρμοσαν την ιστορία και την ατμόσφαιρα ανάλογα. Η ταινία πιο πολύ θυμίζει κατασκοπικό θρίλερ, στο οποίο τυχαίνει να εμφανίζονται υπερήρωες (συγκεκριμένα υπεράνθρωποι και “απλοί” κατάσκοποι), με καταδιώξεις, κρυμμένα μυστικά, κρυφές οργανώσεις και συνεχείς εξελίξεις. Η δράση είναι ανάλογα γυρισμένη, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην γκάμα κινήσεων του Cap και στις υπεράνθρωπες ικανότητές του, δημιουργώντας έτσι κάποιες από τις καλύτερες σκηνές μάχης σε ταινία βασισμένη σε comics.

Ταυτόχρονα, βλέπουμε την αρχή της φιλίας μεταξύ Cap και Falcon, ενός βετεράνου στρατιώτη, ενώ οι Russos εκμεταλλεύονται την τρομερή χημεία μεταξύ Chris Evans και Scarlett Johansson και δίνουν έξτρα βαρύτητα στην σχέση των ηρώων τους, αποφεύγοντας διακριτικά διάφορα κλισέ που θα τους ήθελαν να αναπτύξουν ερωτική σχέση.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1