Top 10 Marvel Cinematic Universe Movies

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες ανάμεσα στα blockbusters της Marvel;
2

Guardians of the Galaxy

2014WritersJames Gunn, Nicole Perlman DirectorJames Gunn CastChris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Karen Gillan, Josh Brolin Marvel Studios

Τι έχουμε εδώ; Ακόμα ένα ρίσκο για το studio; Ναι, το GUARDIANS OF THE GALAXY ήταν περίεργη επιλογή για την πρώτη ταινία που θα μας έδειχνε την διαστημική πλευρά του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel – για πολλούς και διάφορους λόγους. Οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες ήταν σχετικά άγνωστοι ακόμα και στο αναγνωστικό κοινό, στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο χοντρούλης τύπος από το PARKS & RECREATION (πλέον είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Hollywood, βέβαια) και στην σκηνοθετική καρέκλα βρίσκεται ο James Gunn, γνωστός για ανεξάρτητες παραγωγές και τα κινηματογραφικά SCOOBY DOO.

Ωστόσο, το χιούμορ του Gunn είναι απλά ιδανικό για μια ομάδα που αποτελείται από έναν τυπά που άφησε την Γη, όταν ήταν 10 χρονών, μια διαγαλαξιακή δολοφόνο, έναν πολεμιστή που θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο της οικογένειας του, ένα ρακούν που μιλάει και ένα δέντρο που λέει μόνο τρεις λέξεις (I, am και Groot, μόνο με αυτή την σειρά). Αυτό το ετερόκλητο και ιδιόρρυθμο γκρουπ θα επιχειρήσει να κρατήσει ένα από τα Infinity Stones μακριά από τα χέρια του Ronan, ενός φανατικού Kree.

Στον τομέα των εφέ και των σκηνικών, έπεσε πολύ δουλειά από όλη την παραγωγή, καθώς κλήθηκε να δημιουργήσει έναν κόσμο σχεδόν από το μηδέν. Βασική επιρροή το STAR WARS, αλλά με πιο έντονα χρώματα.

Το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύχρωμη διαστημική περιπέτεια/κωμωδία δε σημαίνει ότι λείπει το δράμα από την ταινία. Το αντίθετο, μάλιστα. Όλοι αυτοί οι προβληματικοί χαρακτήρες που είχαν πολύ δύσκολες ζωές καλούνται να συνεργαστούν, να μάθουν να εμπιστεύονται άλλα άτομα και στην πορεία να κάνουν νέους φίλους. Τα δραματικά origins τους (νεκρές οικογένειες, πειράματα κτλ.) είναι ο λόγος που είναι τόσο ιδιόρρυθμοι χαρακτήρες και αυτή τους η ομοιότητα είναι που θα κάνει ακόμα πιο ικανοποιητική την αναπόφευκτη απόφαση να αφήσουν την άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα και να προστατέψουν τον γαλαξία.

 

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1