Motor Girl #1

Αρκετά ενδιαφέρον πρώτο τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Motor Girl #1

Writer/ArtistTerry MoorePublisherAbstract Studios

Η μόνη επαφή που είχα με δουλειά του Terry Moore πριν το MOTOR GIRL ήταν κάποια τεύχη του RACHEL RISING, τα οποία όμως δε με κέρδισαν. Παρ’ όλα αυτά είπα να ρίξω μια ματιά στη νέα του σειρά. Πρωταγωνίστρια είναι η Samantha (για τους φίλους Sam), που δουλεύει σε μάντρα αυτοκινήτων, παρέα με τον ομιλούντα γορίλα Mike, ο οποίος είναι κατάλοιπο τραυματικών εμπειριών που είχε η Sam στο στρατό. Σε αυτό το τεύχος, εισάγεται και η Libby, η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια της μάντρας, που ενημερώνει τη Sam για έναν υποψήφιο αγοραστή της μάντρας – η σύντομη εμφάνισή του δείχνει ότι υπάρχει κάποιο μυστήριο στην ιστορία. Τέλος, η Sam δέχεται επίσκεψη από εξωγήινους, χωρίς να είναι σαφές αν αυτό είναι αλήθεια ή προϊόν της φαντασίας της.

Οι πρώτες σελίδες μου έδωσαν την εντύπωση ότι ο Terry Moore πήγαινε για μια χαλαρή ιστορία με δόσεις χιούμορ, που δεν είναι του γούστου μου. Όμως, η αποκάλυψη του προβλήματος της Sam, o μυστηριώδης αγοραστής και (πιθανώς) οι εξωγήινοι, μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Σε αυτό σίγουρα βοηθάει και το σχέδιο του Moore, το οποίο, αν και ασπρόμαυρο (που δύσκολα μου αρέσει), είναι καθαρό, λεπτομερές και οι χαρακτήρες έχουν την σωστή γκάμα εκφράσεων. Πλέον, πιστεύω ότι το MOTOR GIRL ενδεχομένως να έχει ψωμί και σίγουρα θα τσεκάρω ένα-δύο τεύχη ακόμα, για να δώσω μια ευκαιρία στη σειρά να με κερδίσει.