Detective Comics #943

Μια δυναμική αρχή σε ένα νέο story arc!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #943

WritersRaul Fernandez, James Tynion IVArtistAlvaro MartinezPublisherDC Comics

Το DETECTIVE COMICS είναι εξαιρετικό, με κάθε τεύχος να θέτει τον πήχη όλο και πιο ψηλά! Η σειρά συνεχίζει δυναμικά, με ένα εύστοχο καλωσόρισμα στο νέο story arc!

Στο #943 βλέπουμε την πρώτη εμφάνιση του Victim Syndicate, μιας ομάδας από μυστηριώδεις φιγούρες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι ο Batman τους κατέστρεψε την ζωή και ζητούν εκδίκηση! Οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες κερδίζουν γρήγορα τον αναγνώστη, καθώς έχουν όλα τα γνωρίσματα του κλασικού villain του Batman: έχουν περίεργες αμφιέσεις, κινούνται στις σκιές και μοιάζουν τελείως ανισόρροποι – το Arkham θα χαρεί να τους φιλοξενήσει!

Αν και οι νεοφερμένοι villains θα απασχολήσουν πολύ τον Caped Crusader στα μετέπειτα τεύχη, στο συγκεκριμένο δεν εμφανίζονται και πολύ. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι αρνητικό! Η απουσία μιας μεγάλης απειλής δίνει στους συγγραφείς την ευκαιρία να μας αναλύσουν καλύτερα τη Bat Family! Κάθε μέλος της φαμίλιας είναι ξεχωριστό και αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα. Ο Batman προσπαθεί να ξεπεράσει για άλλη μια φορά τον χαμό ενός Robin, η Stephanie Brown βρίσκεται στα πρόθυρα συναισθηματικής κατάρρευσης, ο Clayface προσπαθεί να διατηρήσει την ανθρωπιά του και η Batwoman παραμένει ψυχρή και πιο… “επαγγελματίας”. Ο κάθε ήρωας έχει προβληματισμούς και ανησυχίες! Δεν διαβάζεις μια ιστορία για superheroes, διαβάζεις μια ιστορία για ανθρώπους!

Με λίγα λόγια, το DETECTIVE COMICS #943 παίρνει άλφα με τόνο! Δεν βρήκα κάποιο αξιόμεμπτο ελάττωμα, ήταν ένα πολύ απολαυστικό τεύχος! Το προτείνω ανεπιφύλαχτα!