Από Το Μεδεγίν Στην Αθήνα

Γνωρίστε την Κολομβιανή σκηνή των comics στην Athens Comics Library!

Η Athens Comics Library, το Υπουργείο Πολιτισμού της Κολομβίας, το Φεστιβάλ Entreviñetas και το περιοδικό Larva, σας προσκαλούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στις 18:30, στο χώρο της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης αποκλειστικά αφιερωμένης στα comics (Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή), για να γνωρίσετε την πλούσια σκηνή των comics της Κολομβίας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο διοργανωτής του φεστιβάλ Entreviñetas και εκδότης του περιοδικού LARVA, Daniel Jiménez-Quiroz, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Entreviñetas, Abraham Restrepo, ενώ θα συντονίσει ο αρχισυντάκτης του Comicdom.gr, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

colombian_invitation

Daniel Jiménez-Quiroz

Διοργανωτής του Φεστιβάλ Entreviñetas, του πιο σημαντικού και επιδραστικού event για alternative comics στη Λατινική Αμερική. To Entreviñetas μετράει ήδη επτά διοργανώσεις και παραμένει ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, φέρνοντας σε επαφή διεθνείς καλλιτέχνες με δημιουργούς από την Κολομβία και τη Νότια Αμερικη, μέσω εκθέσεων και residencies. Ο Jiménez-Quiroz είναι επίσης εκδότης του περιοδικού LARVA, που εκδίδεται από το 2006 και έχει αποτελέσει στέγη για ορισμένες από τις πλέον σημαντικές φωνές της παγκόσμιας σκηνής των comics. Το 2012, του απονεμήθηκε το YCE Award στο London Book Fair, ως ο κορυφαίος νέος επιχειρηματίας της διεθνούς εκδοτικής σκηνής, ενώ συμπεριλήφθηκε και στη λίστα του Buenos Aires Book Fair, με τους 70 πιο επιδραστικούς επαγγελματίες στον κόσμο των ισπανόφωνων εκδόσεων.

Abraham Restrepo

Καλλιτεχνικός διευθυντής και curator του Φεστιβάλ Entreviñetas, από το 2015. Είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό όλων των εκθέσεων και των residencies που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο στην Κολομβία και δίνει το έναυσμα για δημιουργικές συνομιλίες μεταξύ ντόπιων και διεθνών καλλιτεχνών. Έχει δρομολογήσει πρωτότυπα projects, εμπνευσμένα από τη φύση και τις παραδόσεις της Κολομβίας, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι συμπατριώτες του, Mónica Naranjo και Hernán Sansone, οι Αμερικανοί Gabrielle Bell και Aidan Koch, οι Ισπανοί Miguel Gallardo και Joan Cornellà, ο Ολλανδός Brecht Vandenbroucke, ο Αργεντινός Elenio Pico και το γαλλικό ντουέτο Icinori.