Mighty Thor #12

Ένα origin επικής φαντασίας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mighty Thor #12

WriterJason AaronArtistsFrazer Irving, Russell DautermanPublisherMarvel Comics

Είμαι από τους αναγνώστες που μεγάλωσαν με τους ήρωες της Marvel. Τώρα πια, ακολουθώ τις περιπέτειές τους περισσότερο από νοσταλγία, παρά για αυτή καθ’ αυτή την αξία τους.

Και κάποιες φορές, έρχονται ιστορίες σαν αυτή του MIGHTY THOR #12. Μετά το σεναριακό “τέντωμα” του προηγούμενου τεύχους, βλέπουμε το origin του Mjolnir, 54 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση. Χωρίς να είναι αυστηρά υπερηρωική – περισσότερο επικής φαντασίας, θα την έλεγα – η αφήγηση καταφέρνει κάτι που είναι σημαντικό, αλλά δυστυχώς σπάνιο για τη Marvel· ένα ενδιαφέρον comic ανάγνωσμα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το σχέδιο του guest artist Frazer Irving. Ατμοσφαιρικό, με αχνά χρώματα, σε παρασύρει με τρόπο που δεν μπορεί το συνηθισμένο, καρτουνίστικο ύφος της Disney.

Επιστέγασμα όλων αυτών είναι και το εξώφυλλο των Russell Dauterman και Matthew Wilson (Άκη, ακούς;). Λιτό, αλλά απολύτως δυναμικό, νομίζεις ότι έρχεται κατά πάνω σου.

Με τη γλυκόπικρη αίσθηση της “Marvel που θα μπορούσε να ήταν”, εύχομαι και σε περισσότερα παρόμοια πονήματα!