Top 10 Valiant Entertainment Series

Οι δέκα καλύτερες σειρές της αναγεννημένης Valiant
9

Bloodshot

WritersDuane Swierczynski, Matt Kindt, Joshua Dysart, Christos Gage, B. Clay Moore, Peter Milligan, Howard Chaykin, Justin Jordan, Duffy BoudreauArtistsManuel Garcia, Arturo Lozzi, Matthew Clark, Barry Kitson, Emanuela Lupacchino, Bart Sears, Tom Raney, Valentine De Landro, Howard Chaykin, Rafer Roberts, ChrisCross, Joseph Cooper, Al Barrionuevo, Mark Pennington, Will Rosado, Lewis LarosaValiant

Η πρώτη σειρά του Bloodshot ήταν από τις πρώτες της αναγεννημένης Valiant. Ο Bloodshot είναι το προϊόν των πειραμάτων της εταιρίας Project Rising Spirit, με στόχο τη δημιουργία του απόλυτου στρατιώτη. Με εκατομμύρια μικροσκοπικών μηχανών στο αίμα του, ο Bloodshot έχει πολλές ικανότητες, όπως αυξημένη δύναμη και αντοχή, επούλωση από κάθε τραύμα και πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δίκτυα. Για να μπορεί το Project Rising Spirit να τον ελέγχει και να του δίνει κάθε φορά το κατάλληλο κίνητρο, μετά από κάθε αποστολή του, σβήνουν τις αναμνήσεις και του εμφυτεύουν καινούργιες, ψεύτικες, σχεδιασμένες για την κάθε αποστολή. Όμως, ο Bloodshot καταφέρνει να ξεφύγει από τους δεσμώτες του και προσπαθεί να μάθει ποιος είναι και να βρει τη θέση του στον κόσμο.

Αυτή η σειρά, τουλάχιστον στα δύο πρώτα arcs του Duane Swierczynski, ήταν αγνή περιπέτεια και ανόθευτη δράση. Και ήταν τόσο καλή σε αυτό, που δε σε ένοιαζε η υποτυπώδης ανάπτυξη χαρακτήρων. Σε αυτό συνεισέφερε τα μέγιστα το σχέδιο του Garcia, με τα υπέροχα gore, όταν ο Bloodshot έτρωγε βροχή τις σφαίρες. Δυστυχώς, η συνέχεια δεν ήταν εξίσου απολαυστική. Υπήρξαν κάποια σημάδια ανάκαμψης στο πρώτο arc των Gage και Dysart, αλλά τελικά η σειρά δεν ξαναβρήκε το ρυθμό της και φαινόταν να μην έχει ξεκάθαρο στόχο, μέχρι το κόψιμό της μετά από 25 τεύχη.

Αυτή η σειρά θα ήταν σίγουρα αρκετά πιο ψηλά σε αυτή τη λίστα, αν είχε κρατήσει τον pure fun χαρακτήρα των δύο πρώτων ιστοριών και στα υπόλοιπα τεύχη της. Αν ψάχνετε ένα comic σαν τις καλές ταινίες δράσης των 90s, τα δύο πρώτα arcs του Bloodshot δε θα σας απογοητεύσουν!

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1