Top 10 Valiant Entertainment Series

Οι δέκα καλύτερες σειρές της αναγεννημένης Valiant
8

Rai + 4001 A.D.

WriterMatt KindtArtistsClayton Crain, CafuValiant

Βρισκόμαστε στο έτος 4001 μ.Χ., στο κράτος της Νέας Ιαπωνίας, που είναι ένας γιγάντιος δορυφόρος πάνω από τη Γη. Εκεί, οι άνθρωποι ζουν ειρηνικά, απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες ανθρωπόμορφων ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, υπό την καθοδήγηση του Πατέρα, που και ο ίδιος είναι μια τεχνητή νοημοσύνη. Ο Rai είναι ένα από τα δημιουργήματα του Πατέρα και ο προστάτης της Νέας Ιαπωνίας. Νωρίς στην εξέλιξη της σειράς, βλέπουμε τον πρώτο φόνο στη Νέα Ιαπωνία εδώ και χίλια χρόνια, τον οποίο αναλαμβάνει να διαλευκάνει ο Rai. Στις έρευνές του θα ανακαλύψει την πραγματική του φύση, κρυμμένα μυστικά της Νέας Ιαπωνίας και τον πραγματικό ρόλο του Πατέρα.

Αν και γενικά δεν μου αρέσουν οι φουτουριστικές ιστορίες, το RAI με τράβηξε με την αισθητική και την πλοκή που είχε στα πρώτα arcs, που θυμίζουν έντονα τον κόσμο του BLADE RUNNER. Στη συνέχεια, η ιστορία διαφοροποιείται αρκετά, χωρίς όμως να χάνει το ενδιαφέρον της, χάρη στο σφιχτό και λεπτομερές σενάριο του Matt Kindt, που αποδίδεται εξαιρετικά από τον Clayton Crain, τα ψηφιακά πινέλα του οποίου είναι ιδανικά για το φουτουριστικό περιβάλλον της σειράς.

Η δημιουργική ομάδα του RAI συνεχίζει την ιστορία της με το event 4001 A.D. Κάνοντας την κορύφωση των γεγονότων του RAI ξεχωριστό event, η Valiant κατάφερε πολύ αποτελεσματικά να στρέψει τον προβολέα στον κόσμο του Rai και ταυτόχρονα να τον κάνει ακόμα μεγαλύτερο με καλοφτιαγμένα tie-ins. Για αυτό, λοιπόν, βάζω τα RAI και 4001 A.D. μαζί, αφού δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα να πιάσει  κάποιος το 4001 A.D., χωρίς να ξέρει τι έχει γίνει πριν.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1