Namesake #1

Yπόδειγμα πρώτου τεύχους!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Namesake #1

WriterSteve OrlandoArtistJakub RebelkaPublisherBoom! Studios

Σας έχει τύχει ποτέ να διαβάσετε ένα comic, έχοντας μηδενική ελπίδα για την υπόθεση και ελάχιστη γνώση για το creative team; Αυτό ακριβώς έκανα με το NAMESAKE #1 και δε μπορούσα να πέσω πιο έξω. Το comic παρουσιάζει ένα σύμπαν, στο οποίο η Γη επικοινωνεί κάθε εφτά χρόνια με τον πλανήτη Ektae, όπου η αλχημεία είναι η κινητήρια δύναμη για τη ζωή και τη βιομηχανία. Ο πρωταγωνιστής Jordan Molossus είναι ένας πυροσβέστης που κατοικεί στη Γη, αλλά βιολογικά κατάγεται από τον Ektae, και όταν βρίσκει ένα μυστήριο δέμα στο σπίτι του, αναγκάζεται να ταξιδέψει πίσω στον πλανήτη του και να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι.

Από τις πρώτες κιόλας σελίδες, φαίνεται ότι ο Orlando έχει ετοιμάσει ένα πολύ καλοστημένο mini series. Η πλοκή, παρόλο που εκτυλίσσεται σε ταχύτητα φωτός, επικεντρώνεται σε όλα τα καίρια σημεία, αφήνοντας μικρά cliffhangers ενδιάμεσα, ώστε να εντείνεται η ένταση όλο και περισσότερο. Ο Jordan ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ο Orlando φροντίζει να το περάσει αυτό στον αναγνώστη, με το ιδιαίτερο στιλ αφήγησής του. Το σχέδιο του Jakub Rebelka, αν και εντυπωσιακό στα κοντινά και στα τοπία του, έχει κάποια προβλήματα με την απεικόνιση των προσώπων, ειδικά σε σκηνές με προοπτική και χαρακτήρες μη βασικούς, αλλά αυτό το πταίσμα παραγράφεται χάρη στα υπέροχα χρώματα, με τα οποία έχει ντύσει τα panels.

Το NAMESAKE #1 αποτελεί υπόδειγμα πρώτου τεύχους και το προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά σε όσους έχουν επαφή με anime, καθώς θα αναγνωρίσουν κάποιες πολύ θετικές ομοιότητες…