Ultimates 2 #1

Σταθερή αξία!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ultimates 2 #1

WriterAl EwingArtistTravel ForemanPublisherMarvel Comics

Το πρώτο volume του ULTIMATES υπό την πένα του Al Ewing, μπορεί να μην έφθασε ποτέ την ποιότητα του original run των Mark Millar/Bryan Hitch, αλλά ήταν ένα από τους πιο κριτικά επιτυχημένους τίτλους του πιο πρόσφατου κύματος κυκλοφοριών της Marvel. Η δεύτερη σειρά φιλοδοξεί να πατήσει τα χνάρια της πρώτης, χωρίς, έτσι κι αλλιώς, να εμφανίζει μεγάλες αλλαγές. Ίδιο creative team, σταθερό cast, ίδιο premise, σταθερή η μανία της Marvel να κόβει και να επαναριθμεί από την αρχή σειρές, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτεί την υψηλότερη εμπορική αποδοχή των πρώτων τευχών.

To πρώτο τεύχος ξεκινά με την ομάδα να είναι διασπασμένη, εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων του CIVIL WAR 2, ενώ παράλληλα, μια υπερφυσική οντότητα, αρκετά οικεία στα περισσότερα μέλη της ομάδας, επιτίθεται στον ένα μετά τον άλλο, καθοδηγούμενη από άγνωστα κίνητρα. Το τεύχος ήταν γενικά καλό, η εξέλιξη της πλοκής ήταν γρήγορη, με πολύ δυνατό characterization, αλλά συχνά-πυκνά, προφανώς για να είναι η σειρά προσβάσιμη σε τυχόν νέους αναγνώστες, οι χαρακτήρες επαναλάμβαναν τις περιπέτειες που έλαβαν χώρα στο προηγούμενο volume, με το φινάλε να αφήνει μια μάλλον πικρή επίγευση και την αίσθηση πως, ίσως, το τεύχος δεν ήταν τόσο “γεμάτο” τελικά.

Ο κρυμμένος άσος είναι, σαφέστατα, το εξαιρετικό artwork του Travel Foreman, το οποίο ενισχύει την πλοκή και μαγεύει το μάτι στα πιο “space opera” πλάνα του. Ελπίζω μόνο η σειρά να εξελιχθεί καλά, πριν το βασικό σενάριό της παραγκωνιστεί ξανά, για τις ανάγκες του επόμενου Marvel Event.