Civil War II #7

Iron Man και Captain Marvel πιάνονται στα χέρια...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War II #7

WriterBrian Michael BendisArtistsDavid Marquez, Andrea SorrentinoPublisherMarvel Comics

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από το φινάλε και η ιστορία έχει μπει στην τελική ευθεία. Ο Miles Morales βρίσκεται με τον Captain America μπροστά από το Καπιτώλιο, για να σιγουρευτεί ότι δεν θα γίνει πραγματικότητα το όραμα στο οποίο σκοτώνει τον Cap, σε εκείνο ακριβώς το σημείο. Και ενώ φαίνεται πως, για πρώτη φορά στο event, θα επικρατήσει η λογική, κάνει την ξαφνική του εμφάνιση ένας Tony Stark έτοιμος να αντιμετωπίσει την Captain Marvel μια τελευταία φορά.

Η λέξη “πόλεμος” δεν μοιάζει κατάλληλη για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει μεταξύ των ηρώων της Marvel. Ίσως “διαμάχη” θα ταίριαζε περισσότερο. Ακόμη και τώρα, που βρισκόμαστε στο προτελευταίο τεύχος, δεν αισθάνομαι ότι διακυβεύονται πολλά. Ίσως φταίει και η φύση του direct market, που ξέρεις μήνες πριν ποιες σειρές θα κυκλοφορήσουν, οπότε αυτόματα γνωρίζεις μερικούς από τους ήρωες που θα τη βγάλουν καθαρή.

Τα σχέδια του Marquez συνεχίζουν να είναι πανέμορφα, αλλά δεν είναι ο μόνος σκιτσογράφος του τεύχους. Ο Andrea Sorrentino έχει αναλάβει μερικές σελίδες, οι οποίες αφορούν την εξέλιξη των δυνάμεων του Ulysses και πιθανότατα να αποδειχτούν σημαντικές για την κατάληξη του Marvel Universe στο μακρινό μέλλον.