Saga #40

Έχει αρχίσει να κουράζει λίγο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Saga #40

WriterBrian K. VaughanArtistFiona StaplesPublisherImage Comics

Οι πρωταγωνιστές μας βρίσκονται στον αστεροειδή Phang, όπου οι δύο μεγάλες δυνάμεις του γαλαξία έχουν διχάσει τους κατοίκους, σε έναν αιματηρό εμφύλιο. Τίποτε απ’ όλα όσα εξελίσσονται εκεί δεν είναι κακό per se, αλλά δεν μπορώ πια να αγνοήσω την αίσθηση πως το SAGA έχει αρχίσει να με κουράζει λίγο.

Οι, συμπαθέστατοι κατά τα άλλα, χαρακτήρες ταξιδεύουν από τον έναν πλανήτη στον άλλο, γνωρίζουν ντόπιους, διασταυρώνονται με όποιον εχθρό του κυνηγάει για αυτό το arc και, στην πορεία, οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους, δοκιμάζονται. Βγαίνουν από κάθε περιπέτεια ενωμένοι αλλά όχι αλώβητοι.

Τίποτα κακό δεν θα υπήρχε με όλα αυτά τα πολύ ωραία, καλογραμμένα και υπέροχα σχεδιασμένα πράγματα, αν δεν ήταν βασισμένα στην ίδια φόρμουλα που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά από τα πρώτα τεύχη του SAGA.

Τα side stories διάφορων δευτερευόντων χαρακτήρων, έχουν αρκετό ενδιαφέρον, αλλά δεν αρκούν για να σώσουν την κατάσταση και, κατά πάσα πιθανότητα, οι ιστορίες τους είναι απλά πρόλογος για να γίνουν ένας από τους πολλούς εχθρούς, που η πρωταγωνιστική οικογένεια βρίσκει στον δρόμο της, προσπαθεί να τους ξεφύγει, στην πορεία οι σχέσεις εμπιστοσύνης δοκιμάζονται και πάει λέγοντας…

Ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί και κάποιο πιο σαφές narrative να κάνει την εμφάνισή του στην πορεία, αλλά, για την ώρα, έχω δυστυχώς την αίσθηση ότι διαβάζω την ίδια ιστορία σε λούπα.