Previews Picks

December 2016

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα μπουν για τα καλά στη ζωή μας, οι δύο ακούραστοι αρχισυντάκτες του Comicdom.gr, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος και Δημήτρης Σακαρίδης, ως άλλοι Αγιοβασίληδες, σας φέρνουν τα δώρα των επιλογών τους από το PREVIEWS του Δεκεμβρίου!

Blue Pages

Αρκετές επιλογές και προτάσεις που δεν πολυπερίμενα, για να είμαι ειλικρινής, προσφέρουν αυτό το μήνα οι μπλε σελίδες του PREVIEWS της Diamond. Ιδού οι νέοι τίτλοι, οι επιστροφές ηρώων και τα creator-owned comics που κάνουν το ντεμπούτο τους και θα μας απασχολήσουν τον Φεβρουάριο.

Kingpin #1

$3.99 page M2 Marvel Comics

Είχαμε ενημερωθεί από το ακούραστο news team του Comicdom για το γεγονός ότι κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των ιστοριών του Daredevil θα αποκτήσουν τις δικές τους σειρές και ιδού η πρώτη!

Το concept του KINGPIN είναι ότι ο Wilson Fisk επιστρέφει και, αυτή τη φορά, βρίσκεται στη σωστή πλευρά του νόμου – ή έτσι θέλει να πιστεύουν οι υπόλοιποι. Το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο, αλλά η εκτέλεση είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Elektra #1

$3.99 page M4 Marvel Comics

Στο ίδιο περίπου μοτίβο κινείται και η solo σειρά της Elektra. Τρέχει από την παλιά της ζωή, προσπαθεί να υποδυθεί κάποια που δεν είναι, αλλά το παρελθόν της θα τη φτάσει – αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ. Οπότε, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έναν υπέρβαρο mastermind του εγκλήματος και σε μία χαριτωμένη (you wish…) νίντζα. Και οι δύο τον ίδιο κύκλο θα κάνουν, πιθανότατα.

Υπάρχει, βέβαια, και ένας τρίτος δρόμος. Η solo σειρά του Bullseye, η οποία επίσης βρίσκεται σε αυτό το PREVIEWS και μας παρουσιάζει τις διακοπές του villain του Daredevil!

Hellboy: Into The Silent Sea HC

$14.99 page 40 Dark Horse Comics

H Dark Horse επιστρέφει δυναμικά στο universe του HELLBOY, αυτό το μήνα, με spin-offs, όπως τα BALTIMORE: THE RED KINGDOM #1 και THE VISITOR: HOW AND WHY HE STAYED #1. Αλλά αυτό που ξεχώρισα είναι το HELLBOY: INTO THE SILENT SEA, ένα original graphic novel που μας αφηγείται τη συνέχεια του HELLBOY: THE ISLAND και φέρνει τον Hellboy στο κατάστρωμα ενός πλοίου-φαντάσματος!

Από τον πατέρα του ήρωα, Mike Mignola, φυσικά, και σε εξαιρετικό, όπως φαίνεται από το preview, σχέδιο του Gary Gianni.

Soupy Leaves Home

$14.99 page 52 Dark Horse Comics

Kαι μιας και μιλάμε για καλό σχέδιο, αυτό εδώ μου τράβηξε το ενδιαφέρον, χάρη στο σχέδιο του Jose Pimienta και τη σχεδόν μονόχρωμη αίσθησή του. Και το σενάριο, όμως, πιθανότατα έχει κάτι να πει και για αυτό φροντίζει η Cecil Castellucci, η οποία έγινε γνωστή από το SHADE, THE CHANGING GIRL.

Aν και το πολυφορεμένο trope του “κορίτσι μεταμφιέζεται σε αγόρι”, δεν μου λέει πολλά, οι θλιβερές coming-of-age ιστορίες πάντα με γοητεύουν, ειδικά στο σωστό background. Και οι ΗΠΑ της Οικονομικής Κρίσης υπόσχονται, τουλάχιστον, εξαιρετικό artwork εποχής.

Τhe Wild Storm #1

$3.99 page 71 DC Comics

Tα ονόματα Warren Ellis και WildStorm φέρνουν πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Η νέα απόπειρα του συγγραφέα, όμως, δεν αφορά στην επιστροφή του imprint – τουλάχιστον όχι ακόμη! Ωστόσο, το THE WILD STORM εξελίσσεται μέσα στο αγαπημένο universe και υπόσχεται επιστροφή των fan favorites Grifter, Voodoo, Jenny Sparks και άλλων.

Βέβαια, κρίνοντας από τα τελευταία πονήματα του Ellis, εικάζω πως θα χρειαστεί καμιά δεκαριά τεύχη για το set-up, μετά κανένα χρόνο για να εισάγει τους ήρωες και, τελικά, θα έχουμε πλήρη επιστροφή της WildStorm το 2020. Aλλά μην παίρνετε τοις μετρητοίς τις προβλέψεις μου…

Justice League Of America: Rebirth #1

$2.99 page 72 DC Comics

Ελάχιστους μήνες μετά το reboot που έφερε το REBIRTH, η ομάδα της ελίτ των υπερηρώων της εκδοτικής αναμένεται να συμμετάσχει στο υποχρεωτικό crossover με το Suicide Squad, το οποίο θα φέρει έπειτα έναν ακόμη REBIRTH τίτλο: το JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: REBIRTH #1, με τον Batman να κρατάει τα ηνία μιας ομάδας με αρκετά παράδοξη σύνθεση – βλέπετε κι εσείς τον Lobo, ε;

Αλλά είναι ο κλασικός Lobo! Και αυτό είναι θετικό! Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι δε χρειάζεται να κάνουμε υπομονή για τη συνέχεια της ιστορίας με τη νέα JLA, αφού τον ίδιο μήνα κυκλοφορεί και το JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #1.

Darkness Visible #1

$3.99 page 147 IDW Publishing

Είχαμε μια συζήτηση τις προάλλες, με τον Δημήτρη Σακαρίδη (ο οποίος είναι από κάτω, στις πράσινες σελίδες, οπότε μάλλον δεν ακούει) και το Νίκο Λάμπρη (ο οποίος είναι στη Γερμανία, οπότε σίγουρα δεν ακούει), σχετικά με το ρίσκο που αντιμετωπίζει μια εκδοτική σαν την IDW, η οποία βασίζεται κατά 99% σε licensed properties για τα comics της. Ενδεχομένως, οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν το ίδιο και αυτό το μήνα ανακοίνωσαν νέα creator-owned projects!

Ένα από αυτά φέρει την υπογραφή του πάντα έμπιστου Mike Carey, ο οποίος μεταφέρει την αιώνια πάλη της αρμονικής συμβίωσης διαφορετικών φυλών, ή ειδών, σε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζήσουν μαζί με δαίμονες! Βάλε μέσα και λίγο crime/noir και έχω ήδη πειστεί!

Animal Noir #1

$3.99 page 149 IDW Publishing

Kαι μιας και μιλάμε για noir και για τα νέα creator-owned της IDW, οφείλω να ομολογήσω πως μια πρόχειρη ματιά στο preview του συγκεκριμένου, μου κίνησε την περιέργεια! Κάτι ανάμεσα στο ANIMAL FARM του George Orwell και το BLACKSAD (αν και το solicitation αναφέρει το CHINATOWN), το ANIMAL NOIR ακολουθεί μια καμηλοπάρδαλη ντετέκτιβ, η οποία αναζητά τη λύση σε μυστήρια που τη φέρνουν αντιμέτωπη με καθετί παράδοξο που βρίσκεται σε έναν αλληγορικό κόσμο.

Επιπλέον, μου αρέσει αρκετά το σχέδιο, με τα ασφυκτικά γεμάτα με λεπτομέρειες panels και την περίεργη διαρρύθμιση. Οπότε, γιατί όχι;

Black History In Its Own Words HC

$16.99 page 190 Image Comics

Aφού παραπάνω είδαμε παραδοσιακές και μη ιστορίες, λέω να σας αφήσω με κάτι διαφορετικό. Το BLACK HISTORY IN ITS OWN WORDS αποτελεί, ουσιαστικά, μια συλλογή από quotes ανθρώπων που επηρέασαν το κίνημα των δικαιωμάτων των μαύρων. Με κάθε quote, βέβαια, να συνοδεύεται και από ένα illustration.

Φαίνεται ενδιαφέρον και όμορφο. Και πιθανότατα έχει και διδακτική και pop culture αξία.

Green Pages

Μάλλον απρόσμενα φτωχό το indie section του τρέχοντος PREVIEWS. Όπως και να ‘χει, δεν πτοούμαστε από τέτοιες λεπτομέρειες (μη σας πω ότι τις καλοδεχόμαστε κιόλας, δεδομένου ότι τα comics είναι ακριβό σπορ και τα πορτοφόλια όλων μας έχουν δει και καλύτερες μέρες!), και πάμε μαζί να δούμε τι πρέπει να έχουμε στο νου μας σε δύο μήνες από τώρα…

Riverdale #1

$3.99 page 272 PublisherArchie Comics

Ο αδερφός και co-editor, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος, μου έχει πει εδώ και μέρες να μην ξεχάσω να δω το trailer της επερχόμενης τηλεοπτικής σειράς RIVERDALE (το οποίο μου το περιέγραψε περίπου ως “ο Archie στο Twin Peaks” – χωρίς, μάλιστα, να είναι σαφές αν αυτό είναι καλό ή κακό!), αλλά για κάποιον λόγο το ξεχνάω συνέχεια!!!

Οπότε, σταματάω να γράφω για λίγο, για να δω το trailer

OK, το είδα, και καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ τι εννοούσε ο Θωμάς! Υπάρχει potential εδώ! Και το ίδιο potential ίσως να υπάρχει και στο comic, καθώς ο Roberto Aguirre-Sacasa είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας, ακόμη και αν δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα ιδιαίτερα τις σχεδιαστικές ικανότητες της Alitha Martinez.

Providence Act 1

$19.99 page 282 PublisherAvatar Press

Το PROVIDENCE είναι η σειρά που γράφει αυτή την εποχή ο Alan Moore για την Avatar (εξακολουθώ να βρίσκω κάτι αστείο στο γεγονός ότι ο μουσάτος ψευτο-ερημίτης συνεργάζεται αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη εκδοτική, αλλά δυσκολεύομαι να το προσδιορίσω), και η αλήθεια είναι πως έχει πάρει σχετικά θετικές κριτικές, και μάλιστα όχι όλες από κολλημένα Moore fanboys/girls.

Προσωπικά, δεν διαβάζω το PROVIDENCE και ούτε πρόκειται να ξεκινήσω, αλλά αν εσείς έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη στις συγγραφικές ικανότητες (και τις προθέσεις) του Alan Moore, εν έτει 2016 (κοντά ’17), και δεν έχει τύχει να δοκιμάσετε κάποιο τεύχος μέχρι τώρα, ο συγκεκριμένος πρώτος τόμος είναι καλή ευκαιρία. Και το artwork του Jacen Burrows θα είναι σίγουρα αξιοπρεπές.

Planet Of The Apes/Green Lantern #1 (of 6)

$3.99 page 294 PublisherBoom! Studios

Συνεχίζοντας την παράδοση της αμερικανικής comics βιομηχανίας να κάνει crossover ανάμεσα σε χαρακτήρες/franchises που δεν ταιριάζουν καθόλου μεταξύ τους, εδώ έχουμε την υπερηρωική space opera του Green Lantern να παντρεύεται με το δυστοπικό sci-fi του PotA.

Τα ονόματα των δημιουργών δεν μου λένε τίποτα, το concept μου φαίνεται βλακώδες και το μόνο καλό πράγμα που μπορώ να πω είναι πως το εξώφυλλο του Ethan Van Sciver είναι πολύ όμορφο.

Vampirella #0

$0.25 page 327 PublisherDynamite Entertainment

Ακόμη ένα revamp για την αγαπημένη cult ηρωίδα. Θα ‘ναι το τρίτο την τελευταία πενταετία, θαρρώ…

Αυτή τη φορά, τα ηνία του τίτλου αναλαμβάνει ο Paul Cornell, ένας συγγραφέας που σπάνια απογοητεύει (τουλάχιστον με τα σενάριά του…), με το solicitation να υπόσχεται “VERY different direction”, μια φράση που, δυστυχώς, πολύ συχνά απογοητεύει. Το artwork είναι δια χειρός Jimmy Broxton, ο οποίος είναι ένας πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ σχεδιαστής, οπότε στη χειρότερη περίπτωση το comic θα είναι άρτια γραμμένο και όμορφο.

Δύσκολα μπορεί κανείς να ζητήσει πολλά παραπάνω για 25 ψωρο-cents.

Fire!! The Zora Neale Hurston Story

$21.95 page 344 PublisherDrawn & Quarterly

Η Zora Neale Hurston, που αποτελεί το θέμα αυτού του βιογραφικού comic, υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες μορφές της “μαύρης” ιστορίας των ΗΠΑ, αλλά και μια πραγματικά σπουδαία συγγραφέας. Ο Peter Bagge, πάλι, είναι ίσως ο κορυφαίος comic biographer και historian αυτή τη στιγμή, συνδυάζοντας την πυκνή πληροφορία με γλαφυρή και στρωτή αφήγηση, αλλά και πολύ (πάρα πολύ!) χιούμορ. Επίσης, είναι μια από τις ελάχιστες πραγματικές ιδιοφυίες που έχουν εμφανιστεί ποτέ στα comics.

Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε έναν λόγο για να μην είναι αριστούργημα αυτό το comic.

Tank Girl: World War Tank Girl #1

$3.99 page 396 PublisherTitan Comics

Ομολογώ πως για περίπου 5-10 λεπτά, κάπου στα 90s, υπήρξα fan της Tank Girl. Σύντομα, όμως, λίγο επειδή μεγάλωσα και λίγο επειδή δεν ήταν δύσκολο να καταλάβω πως οι ιστορίες του χαρακτήρα που δημιούργησε ο Alan Martin ήταν περίπου “το ίδιο πράγμα κάθε φορά”, το ξεπέρασα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν επιστρέφω, από καιρού εις καιρόν, στην πρώην αγαπημένη ηρωίδα, έτσι για να δω τι κάνει και για να τσεκάρω αν τα γούστα μου έχουν αλλάξει στο διάστημα που μεσολάβησε. Μάλλον θα το κάνω εδώ, μια και το artwork του Brett Parsons μοιάζει εξόχως “Hewlettικό”.

Divinity III: Shadowman And The Battle Of New Stalingrad #1

$3.99 page 424 PublisherValiant

Τα solicitations που έχουμε δει, μέχρι στιγμής, κάνουν το DIVINITY III storyline/event/crossover να φαντάζει τουλάχιστον συναρπαστικό, ενώ το όλο “Σοβιετικό” theme έχει ένα πολύ έντονο nostalgia effect πάνω μου (όπως και σε κάθε παιδί που μεγάλωσε στα 70s και 80s, φαντάζομαι).

Όπως και να ‘χει, είναι Valiant, άρα θα είναι τουλάχιστον ένα με δύο κλικ καλύτερο από τα περισσότερα mainstream comics που κυκλοφορούν εκεί έξω. Αγοράστε άφοβα, guys and gals!

Dragon Ball 3-In-1 Editions Vol. 1-3

$14.99 page 434 PublisherViz Media

Το DRAGON BALL του Akira Toriyama είναι ένα πραγματικό αριστούργημα των manga (και των comics, γενικότερα), οπότε κάθε ευκαιρία που δίνεται, σε αναγνώστες που δεν το γνωρίζουν, να το κάνουν σε τιμή ευκαιρίας, δεν πρέπει να χάνεται με τίποτα.

Η Viz προσφέρει τα τρία 3-in-1 editions του DRAGON BALL (τα οποία περιέχουν, για όσους δυσκολεύονται στα μαθηματικά, τους εννέα πρώτους τόμους της σειράς), στην τιμή-δώρο των $14.99 έκαστο! Πιστέψτε με, δεν θα έχετε διασκεδάσει ποτέ ξανά τόσο πολύ στη ζωή σας ξοδεύοντας μόνο 45 δολάρια!!!

(Τουλάχιστον όχι δίχως να εμπεριέχεται κάτι παράνομο στη συναλλαγή…)