Top 100 DC Comics

100-91: The one with Batman's funeral

Στη δεκάδα που ανοίγει το φετινό Top 100, ο Batman κάνει τουλάχιστον πέντε περάσματα, ζωντανός ή νεκρός! Επίσης, έχουμε παρανοϊκούς εγκληματίες, παρανοϊκούς ήρωες και παρανοϊκούς αυτοκράτορες! Ή ξεκινάς δυναμικά, ή δεν ξεκινάς καθόλου!

100

Whatever Happened To The Caped Crusader?

2009WriterNeil GaimanArtistAndy KubertDC Comics

Με τον φαινομενικό θάνατο του Batman, στο BATMAN R.I.P. και στο FINAL CRISIS, η DC αναθέτει στον Neil Gaiman να γράψει το “τελευταίο” story του ήρωα και, όπως δήλωσε και ο ίδιος, “όταν σου κάνουν μια τέτοια προσφορά, λες ναι”. Η ιστορία αρχίζει σε ένα άδειο μπαρ, στην Crime Alley της Gotham City, όπου διαδραματίζεται η κηδεία του Batman, με τον ίδιο να παρατηρεί, ως φάντασμα, τα γεγονότα. Ένας-ένας, εχθροί και σύμμαχοι, αφηγούνται το πώς πέθανε ο ήρωας, μόνο που ο καθένας έχει διαφορετική ιστορία.

Εν τέλει, μέσα από αυτές τις ιστορίες, και από αυτή την αλλόκοτη ρετροσπεκτίβα, βλέπουμε την πεμπτουσία του Batman, ως ενός ανθρώπου που δεν το βάζει κάτω, αρνείται να παραδοθεί, ακόμη και στο θάνατο, προκειμένου να συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια στο έγκλημα. Όποια εκδοχή και αν είναι αληθινή, ο Dark Knight είναι σίγουρο ότι θα πέσει μαχόμενος, και το creative team των Neil Gaiman και Andy Kubert φτιάχνει αριστοτεχνικά ένα άξιο “φινάλε” για το τέλος ενός ήρωα.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91