Top 100 DC Comics

100-91: The one with Batman's funeral
91

Τop 10

1999-2001WriterAlan MooreArtistsGene Ha, Zander CannonDC Comics (America's Best Comics)

Στη Neopolis, όλοι έχουν υπερδυνάμεις. Και όταν λέμε “όλοι”, εννοούμε όλοι. Όχι μόνο οι αστυνομικοί και οι εγκληματίες, αλλά και τα παιδιά, οι παππούδες, οι ταμίες και οι δικηγόροι. Η καθημερινή ζωή σε ένα αστυνομικό τμήμα της πόλης αυτής, είναι τουλάχιστον απρόβλεπτη, όπως θα διαπιστώσουμε μέσα από τη ματιά μιας νεοδιόριστης αστυνομικού.

Αν κάτι κάνει το TOP 10 να ξεχωρίζει, είναι οι μηχανισμοί με τους οποίους η ιστορία ξεδιπλώνεται. Ο Alan Moore υιοθετεί μια πολύ “τηλεοπτική προσέγγιση”, σε αυτό που συνηθίζουμε να λέμε police procedural, με πολλά subplots και δεκάδες χαρακτήρες, και καταφέρνει να το κάνει να λειτουργεί τέλεια στις σελίδες του comic. Οι Zander Cannon και Gene Ha, συνεργάστηκαν, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, σε σελίδες γεμάτες λεπτομέρειες, που δεν λειτουργούν απλά ως easter eggs, αλλά που προχωρούν την πλοκή με εντελώς αβίαστο τρόπο.

Πέρα από το limited series των 12 τευχών, κυκλοφόρησε και ένα graphic novel, με τίτλο THE 49ERS, αλλά και ένα μικρό limited, με τίτλο SMAX THE BARBARIAN, από την ίδια δημιουργική ομάδα. Αργότερα, κυκλοφόρησαν και δύο ακόμη αρκετά καλά limited series (το BEYOND THE FARTHEST PRECINCT και το SEASON TWO), που δεν είναι γραμμένα από τον Alan Moore. Τέλος, μην αναζητήσετε το logo της DC στη σειρά, αφού ο Moore είχε καταφέρει να μην εμφανίζεται πουθενά σε όλα τα America’s Best Comics, που έβγαζε κάτω από το imprint της Wildstorm.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91