Top 100 DC Comics

100-91: The one with Batman's funeral
95

Suicide Squad (John Ostrander)

1987-1992WriterJohn OstranderArtistsLuke McDonnell, John K. Snyder III, Geof IsherwoodDC Comics

Το SUICIDE SQUAD του John Ostrander είναι ένα σπουδαίο δείγμα υπερηρωικού comic της εποχής του. Φυσικά, όταν ξεκίνησε να εκδίδεται, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά και κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθήσει. Συγκεντρώνοντας μια ομάδα από κακοποιά και περιθωριακά στοιχεία, υπό την ηγεσία του Rick Flag και το άγρυπνο μάτι της Amanda Waller, ο Ostrander παραδίδει μαθήματα ανάπτυξης και εξέλιξης χαρακτήρων.

Σε αντίθεση με τον ιδεαλισμό που εντοπίζεται στο JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL, αλλά και σε άλλα comics της εποχής, εδώ κυριαρχεί το δόγμα των real politics και των πιο άβολων πτυχών της πολιτικής ζωής. Το SUICIDE SQUAD είναι τόσο σκοτεινό όσο πρέπει, τόσο δραματικό όσο χρειάζεται και τόσο αστείο όσο επιβάλλεται. Δεν προσφεύγει σε συγγραφικά τεχνάσματα και δεν παίρνει περισσότερο στα σοβαρά τον εαυτό του απ’ όσο χρειάζεται, ώστε να σέβεται το κοινό του. Συγχρόνως, καταφέρνει να δώσει εξαιρετικά το στίγμα της εποχής του και να αποτυπώσει σχεδόν τέλεια τους χαρακτήρες, χωρίς να αναπαράγει στερεότυπα και, κυρίως, χωρίς να καταλήγει σε μια μονοδιάστατη προσέγγιση. Τα μέλη της Suicide Squad δεν είναι ούτε απλά κακοί, ούτε απλά καλοί. Μπορούν, εν δυνάμει, να είναι οι μεγαλύτεροι ήρωες, αλλά και τα χειρότερα καθίκια που θα μπορούσες να συναντήσεις. Κοινώς, είναι άνθρωποι.

Όσες ταινίες και αν βγάλει η DC και όσους σταρ του Hollywood και αν μαζέψει, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αναπαράγει το συναίσθημα που σου αφήνει το original comic.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91