Top 100 DC Comics

100-91: The one with Batman's funeral
94

Sandman Mystery Theatre

1993-1999WritersMatt Wagner, Steven T. SeagleArtistGuy DavisDC Comics (Vertigo)

Δεκαετία του ’30 στη Νέα Υόρκη, σε μια αναπαράσταση της περιόδου, μακριά από εξευγενισμένες προσεγγίσεις. Έγκλημα και σεξ, σε μια βρώμικη πόλη, και αναπόφευκτά, μερικές φορές, τα μονοπάτια τους διασταυρώνονται. Ο νεαρός επιχειρηματίας Wesley Dodds είναι βασανισμένος από περίεργα, αινιγματικά όνειρα, που τον καλούν σε δράση. Με μοναδικά όπλα την ευφυΐα, το θάρρος και το υπνωτικό αέριο, προσπαθεί να σταματήσει τους δράστες, προκειμένου να καθησυχάσει τις νύχτες του.

Η νεοσύστατη, τότε, Vertigo έριξε, με το ξεκίνημά της, τον τίτλο αυτό, που μπορεί να χαρακτηριστεί και spin-off του THE SANDMAN, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι spin-off, παρά τη μικρή σύνδεση τους. Χρωστάει, όμως, την ύπαρξή του στην επιτυχία του πονήματος του Neil Gaiman. Ο Matt Wagner, μόνος στου την αρχή και μετά σε συνεργασία με τον Steve Seagle, έστησαν έναν σκληρό και βίαιο κόσμο, προσφέροντας παράλληλα ένα από τα πιο καλογραμμένα ζευγάρια των mainstream comics, αυτό του Wesley και της Dian. Ο Guy Davis, βασικός σχεδιαστής του τίτλου, αρνητικός και αυτός στον καλλωπισμό των παλαιών ημερών, προσδίδει, με το ιδιαίτερο, αλλά και προσεγμένο artwork του, έναν μοναδικό χαρακτήρα στον τίτλο. Οι υποθέσεις λύνονται εντός τεσσάρων τευχών, με τους αναγνώστες να προσπαθούν να λύσουν και αυτοί το μυστήριο, κάποιες φορές με επιτυχία.

Δυνατό comic, με προσωπικότητα, που έκτοτε έχει αναπαυθεί στη λήθη, που χαρακτηρίζει όσους τίτλους περιμένουν τους δημιουργούς τους να ασχοληθούν ξανά μαζί τους.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91