Top 100 DC Comics

90-81: The One With The Last Czarnian!
81

Batman: Earth One

2012WriterGeoff JohnsArtistGary FrankDC Comics

Όταν πρόκειται για τον Geoff Johns, η αντικειμενικότητα μου πάει περίπατο. Σίγουρα, πάντως, στην περίπτωση του BATMAN: EARTH ONE, δεν είμαι ο μόνος που θαυμάζει τις ικανότητα του συγκεκριμένου συγγραφέα.

Το 2012, η DC μας εισήγαγε στο σύμπαν της Earth One. Η αρχή έγινε με τον Batman και τον Superman (όπως είναι λογικό), ενώ πλέον έχουν πάρει σειρά και άλλα μεγάλα ονόματα της εκδοτικής, όπως η Wonder Woman και ο Flash. Αυτό που κάνει ο Johns είναι να μας αφηγηθεί (ακόμη μια φορά) την ιστορία του Batman. Όμως, αυτό που κάνει ξεχωριστή τη συγκεκριμένη ιστορία, είναι πως τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε. Καθώς μιλάμε για μια εναλλακτική Γη, τα πάντα διαφέρουν (εκτός από την σκοτεινή bat-ατμόσφαιρα!). Οι χαρακτήρες, αν και διαφορετικοί, είναι άριστα δομημένοι και ο καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, ενώ βλέπουμε και διαφορετικές δυναμικές στις μεταξύ τους σχέσεις, όπως του Bruce με τον Alfred, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθόλου. Ταυτόχρονα εξερευνούνται και χαρακτήρες που, υπό άλλες περιπτώσεις, παραμένουν στατικοί και πεζοί. Με λίγα λόγια, ο Johns αποδομεί τα πάντα και τα ξαναχτίζει, δίνοντας τους μια άγρια, άγνωστη ομορφιά.

Σημαντική συμβολή έχει το καταπληκτικό σχέδιο του Gary Frank, που δίνει ζωή στις σκέψεις του Johns, ενώ μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια στο artwork είναι πως πλέον μπορούμε και βλέπουμε τα μάτια του Batman όταν φοράει την κουκούλα. Ίσως δεν φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά είναι πράγματι όμορφο…

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81