Top 100 DC Comics

80-71: The one where Barry Allen returns from the dead!
79

Batman: Gothic

1990WriterGrant MorrisonArtistKlaus JansonDC Comics

Ένα-ένα, τα αφεντικά της μαφίας της Gotham πέφτουν νεκρά από τα χέρια του Mr. Whisper, μιας μυστηριώδους φιγούρας χωρίς σκιά, που επιβιώνει από κάθε τραύμα και που θεωρούσαν νεκρό τα τελευταία 20 χρόνια. Απελπισμένοι, οι μαφιόζοι ζητάνε την προστασία του Batman, ο οποίος διστακτικά δέχεται, λόγω μιας διαφαινόμενης σύνδεσης του Mr. Whisper με το παρελθόν του Dark Knight.

Στην αρχή του GOTHIC, ο Grant Morrison φαίνεται να κινείται σε συνηθισμένα για τον Batman μονοπάτια, αλλά όσο προχωράει η πλοκή, γίνεται ξεκάθαρο ότι, σε αυτή την ιστορία, έχουν εγκαταλειφθεί οι παραδοσιακές προσεγγίσεις και έχουν αντικατασταθεί με στοιχεία γοτθικού, υπερφυσικού μυστηρίου, τα οποία εδώ φαίνονται τα ταιριάζουν γάντι στον Caped Crusader, όμως σπάνια χρησιμοποιούνται.

Το σενάριο του Morrison συνοδεύεται από το σχέδιο του Klaus Janson. Αν και περισσότερο γνωστός για τα μελάνια του, το γεμάτο ένταση artwork του, σε συνδυασμό με την μελαγχολική παλέτα χρωμάτων του Βrian Buccellato, δίνουν μια ατμοσφαιρική, συχνά κλειστοφοβική απεικόνιση, που δένει πολύ καλά με την ιστορία του GOTHIC. Επιπλέον, εδώ γίνεται μια πρώτη εμφάνιση ιδεών και θεμάτων, τα οποία ο Morrison αναπτύσσει στη δουλειά του με τον Batman, από το 2006 έως το 2013.

Το σενάριο, όπου κυριαρχεί η σπάνια αλληλεπίδραση του Batman με το υπερφυσικό και το ταιριαστό, αλλά και το ατμοσφαιρικό σχέδιο, κάνουν το GOTHIC μια ξεχωριστή ιστορία, που θεωρείται από τις καλύτερες του Dark Knight και δικαίως βρίσκεται στη λίστα του Comicdom!

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71