Top 100 DC Comics

80-71: The one where Barry Allen returns from the dead!
72

JLA: Tower Of Babel

2000WriterMark WaidArtistsHoward Porter, Steve ScottDC Comics

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση… Αυτό πρέπει να ήταν και το αγαπημένο ρητό του Batman, ο οποίος, αφού μελέτησε τις αδυναμίες κάθε μέλους της Justice League, δημιούργησε διάφορα όπλα και σχέδια για να τους εξουδετερώσει, στην περίπτωση που, μια μέρα, αλλαξοπιστήσουν και γίνουν εχθροί της ανθρωπότητας. Έλα, όμως, που ο Ra’s al Ghul κλέβει αυτά τα σχέδια και τα χρησιμοποιεί για να σκοτώσει τους superheroes. Ο Batman αποτελεί ένοχο εσχάτης προδοσίας και ακούσιο σύμμαχο σε ένα σατανικό σχέδιο κατά των μεγαλύτερων υπερασπιστών της Γης!

Το TOWER OF BABEL είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες ιστορίες της Justice League, αλλά και μια από τις καλύτερες ιστορίες του Batman. Σε αυτή, σκιαγραφείται άψογα ο χαρακτήρας του Dark Knight και βλέπουμε, από πρώτο χέρι, την καχυποψία του και την επιφυλακτικότητά του. Στην τελική, όμως, είχε άδικο που τα έκανε όλα αυτά;

Το νόημα της ιστορίας αποκτά άλλη βαρύτητα, αν πρώτα κάποιος έχει διαβάσει την ιστορία της Silver Age, στην οποία ο εγκληματίας Agamemno και η Injustice League καταφέρνουν να κλέψουν τα κορμιά της Justice League και να τα χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους σκοπούς! Είναι, λοιπόν, ένα comic το οποίο παρουσιάζει ηθικά διλήμματα, που σε κάνει να αναρωτηθείς, να προβληματιστείς, να σκεφτείς τι θα έκανες κι εσύ στην θέση των ηρώων. Ένα comic που σε κάνει να αγαπήσεις τον Batman ακόμη περισσότερο!

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71