Top 100 DC Comics

70-61: The one with the Fallen Angel and the Amazon Princess

Ανεβαίνοντας τη λίστα με τα 100 καλύτερα DC Comics, συναντάμε μια δεκάδα που έχει τρία Superman comics και μόνο ένα Batman comic! Μη σοκάρεστε ακόμη, γιατί στην επόμενη ο Σκοτεινός Ιππότης απουσιάζει πλήρως!!!

70

Wonder Woman (George Perez)

1987-1991WriterGeorge PerezArtistsGeorge Perez, Bruce Patterson, Chris Marrinan, Jill Thompson, Cynthia MartinDC Comics

Έχω ήδη γράψει πόσο αγαπώ και εκτιμώ τη Wonder Woman στο άρθρο μου για τη βδομάδα που ήταν αφιερωμένη στην ηρωίδα. Αλλά εδώ μπορώ να εξυμνήσω έναν από τους καλλιτέχνες που εκτίμησα πρόσφατα, αλλά απεριόριστα: τον George Perez.

Στη δεκαετία του ’80, ο Perez ανέλαβε το reboot της Wonder Woman και αυτό ήταν μία από τις ευτυχέστερες στιγμές στα comics. Η ηρωίδα είχε χάσει κάθε ταυτότητα, κάθε έννοια που την έκανε ξεχωριστή, αλλά ο Perez ήταν εκεί για να της δώσει όσα της είχαν στερηθεί. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Frank Miller, ο Perez αποδομεί την ηρωίδα, αλλά την ξανασυνθέτει με πολύ πιο φωτεινό και θετικό τρόπο.

Η Αμαζόνα του Perez είναι τέλεια. Απλά τέλεια. Με έκανε να αλλάξω γνώμη για την Wonder Woman και αποτίναξε την ιδέα της παλιομοδίτικης ηρωίδας, που είχα μέχρι τότε στο μυαλό μου. Θηλυκή όσο πρέπει, δυναμική όσο χρειάζεται, γεμάτη με θετικότητα για τη ζωή, ελπίδα για το καλό που έχουμε όλοι μέσα μας. Είναι μια βαθιά ηθική ηρωίδα, μέχρι το κόκαλο, με περισσότερο τσαγανό και χωρίς το σύνδρομο του Μεσσία (και ναι, δείχνω τον Superman).

Στον μαύρο κόσμο που υπάρχει γύρω μας, η Wonder Woman του George Perez δείχνει έναν άλλο δρόμο, και αυτό, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, είναι μοναδικό. Ο Perez τίμησε και σχεδιαστικά την Wonder Woman, με το εξαιρετικά ζωντανό και λεπτομερές σχέδιό του και τον υπέροχο ρυθμό που δίνει στις σελίδες του.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61