Top 100 DC Comics

70-61: The one with the Fallen Angel and the Amazon Princess
68

Superman: Birthright

2003-2004WriterMark WaidArtistLeinil Francis YuDC Comics

Αναρίθμητες εκδοχές του origin του Ανθρώπου από Ατσάλι έχουν κάνει την εμφάνιση τους κατά καιρούς. Απ’ όλες, όμως, ξεχωρίζω με ευκολία το αγαπημένο μου SUPERMAN: BIRTHRIGHT του Mark Waid. Η ιστορία είναι τόσο δυνατή, που ενώ, αρχικά, είχε στόχο να λειτουργήσει ως μια αυτόνομη ιστορία, τελικά η DC επέλεξε να την χρησιμοποιήσει σαν το “επίσημο” origin του χαρακτήρα για ένα διάστημα, αλλά και αποτέλεσε σημαντική επιρροή για την ταινία MAN OF STEEL του 2013.

Το BIRTHRIGHT αποτελεί μια πανέμορφη, μοντέρνα εκδοχή των πρώτων χρόνων του Superman. Ξεκινώντας από την Smallvile και σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό του, ακολουθούμε τον Clark σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια και καταλήγει στον εμβληματικό υπερήρωα που ξέρουμε. Στα χέρια του Waid, ο χαρακτήρας εκμοντερνίζεται, γίνεται ανθρώπινος, ματώνει, και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ο ίδιος ο Waid έχει δηλώσει πως ήθελε να γράψει μια τέτοια ιστορία, απ’ όταν είδε την ταινία SUPERMAN, του 1978, κάτι που φαίνεται από την προσοχή και την φροντίδα που έδωσε στο έργο του.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει και η Κρυπτονιανή κληρονομιά του Superman, αλλά και η οικογένεια Kent. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στο alter ego του χαρακτήρα. Ο Clark Kent δεν είναι ο αδέξιος, χαζούλης δημοσιογράφος που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Αποπνέει δυναμισμό, με τον δικό του τρόπο, και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο, δείχνοντας πως δεν χρειάζεται να φοράς μπέρτα για να είσαι ήρωας.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61