Top 100 DC Comics

70-61: The one with the Fallen Angel and the Amazon Princess
65

Superman: Secret Identity

2004WriterKurt BusiekArtistStuart ImmonenDC Comics

Μία από τις καλύτερες ιστορίες του Ανθρώπου από Ατσάλι δεν έχει για πρωταγωνιστή τον ίδιο τον υπερήρωα και δεν λαμβάνει χώρα στο υπερηρωικό σύμπαν της DC. Στο SUPERMAN: SECRET IDENTITY, πρωταγωνιστεί ο Clark Kent, ένας νεαρός από το Κάνσας, ο οποίος ζει σε έναν κόσμο όπως τον δικό μας, στον οποίο οι περιπέτειες του Superman είναι ιστορίες comics. Όπως είναι φυσικό, ήταν αποδέκτης των ανάλογων αστείων όλη του την ζωή. Ώσπου, μια μέρα, ανακαλύπτει ότι έχει τις δυνάμεις του Superman.

Ο Busiek προσπαθεί να προσεγγίσει, όσο πιο φυσικά μπορεί, μια τέτοια Elseworlds ιστορία. Στο επίκεντρο είναι η ψυχοσύνθεση του Clark, ο οποίος ήταν αντικοινωνικός και μεγάλωσε χωρίς πολλές παρέες, και η ανακάλυψη των δυνάμεών του έβαλε ακόμη ένα μεγάλο εμπόδιο μεταξύ αυτού και των ανθρώπων που αγαπάει. Ταυτόχρονα, απολαμβάνει το γεγονός ότι έχει δυνάμεις και τις χρησιμοποιεί για να βοηθά όσους χρειάζονται τη βοήθεια του.

Γενικότερα, ο Busiek κάνει εξαιρετική δουλειά με το characterization του πρωταγωνιστή και το δράμα που τον βαραίνει, αφιερώνει ίσο χρόνο σε όλες τις πτυχές του χαρακτήρα του, παραδίδοντας έτσι έναν πλήρως ανεπτυγμένο ήρωα που μοιάζει αληθινός. Η πρόζα/αφήγηση του Clark είναι μια όμορφη νότα, που μας δίνει μια ακόμα καλύτερη ματιά στο μυαλό του χαρακτήρα.

Στον καλλιτεχνικό τομέα, ο Stuart Immonen μεταβάλλει ελαφρώς το στιλ του, επιλέγει πιο painted προσέγγιση και πιο γήινα χρώματα, και το αποτέλεσμα είναι απλά θαυμάσιο.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61