Top 100 DC Comics

70-61: The one with the Fallen Angel and the Amazon Princess
64

What's So Funny About Truth, Justice & The American Way?

2001WriterJoe KellyArtistsDoug Mahnke, Lee BermejoDC Comics

Η μόνη περίοδος που αποστασιοποιήθηκα από τα comics, ήταν στην Γ’ Λυκείου. To put that in perspective, μιλάμε για το σχολικό έτος 2000-01… Μόλις πέρασα αυτό τον σκόπελο και ξεκίνησαν τα πανεπιστημιακά χρόνια, ξεκίνησε και ο αγώνας για να καλυφθεί η μεγάλη τρύπα που είχε δημιουργηθεί στη συλλογή μου. Σκεφτείτε, λοιπόν, τον πανικό μου, όταν στο τεύχος #127 του WIZARD (στα δέκα χρόνια του περιοδικού), ανακήρυξαν το ACTION COMICS #775 (που ήταν στα τεύχη που μου έλειπαν) ως το καλύτερο comic της δεκαετίας! Τώρα και αν έπρεπε να το βρω! Για καλή μου τύχη, το βρήκα λίγα χρόνια αργότερα, σε ένα περίπτερο στο Comicdom Con Athens. (Τυχαίο; Δεν νομίζω.)

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Elite, μια ομάδα υπερηρώων, που δεν διστάζουν να σκοτώσουν τους αντιπάλους τους, μια και δεν πιστεύουν ιδιαίτερα στο σωφρονισμό, με αρχηγό τους, τον αρχι-τσόγλανο Manchester Black. Η κοινή γνώμη αρχίζει να βλέπει θετικά την Elite, η οποία προσφέρει εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με τον Superman, ο οποίος βλέπει να γελοιοποιούνται όλα του τα ιδανικά. Η σύγκρουση των δύο κοσμοθεωριών, θα είναι αναπόφευκτη.

Μια ιστορία στο στιλ του KINGDOM COME, “αφιερωμένη” σε όλους όσους δεν γουστάρουν τον Superman γιατί είναι “παλιομοδίτης, φλώρος και αμερικανάκι”.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61