Top 100 DC Comics

70-61: The one with the Fallen Angel and the Amazon Princess
62

Blackest Night

2009-2010WriterGeoff JohnsArtistIvan ReisDC Comics

Για όλους όσους είχαν χάσει το μέτρημα με τα συνεχόμενα crisis και τα parallel universes στο ευρύτερο DC Multiverse, οι Geoff Johns και Ivan Reis δημιούργησαν, στα τέλη του 2009, τη σειρά BLACKEST NIGHT, το πρώτο event της DC μετά από 15 χρόνια, που δεν τιτλοφορούταν ως crisis. Μια ιστορία για την οποία δύσκολα θα μπορούσα να είμαι αντικειμενικός, μιας και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα comics της εταιρείας που διάβασα.

Στο BLACKEST NIGHT, ένα πλήθος νεκρών χαρακτήρων της DC (μεταξύ των οποίων, ήρωες πρώτης γραμμής, όπως ο νεκρός – τότε – Batman) “ανασταίνονται”, καθώς κυριεύονται από τα black rings, και μετατρέπονται σε Βlack Lanterns, ένα αντίστοιχο των Green Lanterns και μια “ζομποποιημένη” εκδοχή του εαυτού τους. Παρ’ ότι διατηρούν τα σώματα και τις αναμνήσεις των χαρακτήρων, δεν διαθέτουν τις συνειδήσεις αυτών και αρχίζουν τις επιθέσεις εις βάρος των πρώην συντρόφων τους, καταφέρνωντας να οδηγήσουν αρκετούς από αυτούς, στον δικό τους νεκρό κόσμο. Μια ιστορία που εναλλάσσεται μεταξύ μαχών στο διάστημα και στη Γη, και καλύπτεται από έντονο μυστήριο, οδηγώντας σε ένα φοβερό twist στο φινάλε.

Μια ιστορία που ο συγγραφέας ύφαινε από τα πρώτα τεύχη του στο GREEN LANTERN, φυτεύοντας teasers καθ’ όλη τη διάρκεια του run, αποτελεί το τρίτο και κορυφαίο μέρος της τριλογίας των events του Johns στον τίτλο, μετά τα GREEN LANTERN: REBIRTH και SINESTRO CORPS WAR.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61