Top 100 DC Comics

60-51: The one with the funny Justice League
51

The Question (O'Neil/Cowan)

1987-1990WriterDennis O'NeilArtistDenys CowanDC Comics

Σε αντίθεση με πολλούς χαρακτήρες που αναβίωσε η DC Comics ανά τα χρόνια (δικούς της, ή μεταγραφές από άλλες εκδοτικές), ο εκ της Charlton Comics Question, δεν άλλαξε ριζικά. O Vic Sage διατήρησε τη δουλειά του ως ενοχλητικός δημοσιογράφος και vigilante, που τα έβαζε με τον υπόκοσμο της Hub City, με μια μικρή διαφορά: πέθανε στο πρώτο τεύχος!

Ή μάλλον, σχεδόν πέθανε. Ο Sage σώθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να γίνει ακόμη πιο ικανός, αυστηρός και αμείλικτος. Η “no nonsense” στάση του, είτε αντιμετώπιζε μικροεγκληματίες, μπράβους, ή αφεντικά της μαφίας, αποτέλεσε το βασικό χαρακτηριστικό της σειράς των Dennis O’Neil και Denys Cowan, ενισχύοντας τον crime/noir χαρακτήρα της. Βέβαια, καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του σχεδίου, το οποίο διέθετε την απαραίτητη τραχύτητα, αλλά και μια κίνηση που δύσκολα συναντάμε ακόμη και σήμερα.

Τα στοιχεία που βοήθησαν τη σειρά να ξεχωρίσει και τον Question να καταλάβει μια διαφορετική γωνιά του DC Universe, ήταν η, κατά κύριο λόγο, απουσία των υπερδυνάμεων, αλλά και τα φιλοσοφικά ζητήματα που έθετε από τεύχος σε τεύχος. Ακόμη και στην εποχή του, που τα comics δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη σε μεταφορές σε οποιαδήποτε οθόνη, το THE QUESTION θα μπορούσε να αποτελεί μια ταινία, ή μια τηλεοπτική σειρά, που θα στεκόταν ανάμεσα στα κλασικά έργα. Για καλή μας τύχη, όμως, ήταν απλά ένα από τα πιο ωμά και συνάμα γοητευτικά comics της DC.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51