Top 100 DC Comics

50-41: The one where Superman dies (and gets better)
41

Green Lantern (Geoff Johns)

2004-2013WriterGeoff JohnsArtistsEthan Van Sciver, Carlos Pacheco, Ivan Reis, Doug MahnkeDC Comics

O Geoff Johns ξεκίνησε το δυναμικότατο reboot του τίτλου, με ένα 6-issue limited series, με τίτλο GREEN LANTERN: REBIRTH, όπου επανέφερε τον Hal Jordan ως τον Green Lantern του τομέα που περιλαμβάνει τη Γη, αναβιώνοντας μαζί τους Guardians του Oa, τον Sinestro και ξαναχτίζοντας τους Green Lantern Corps. Το GREEN LANTERN: REBIRTH, (το πρώτο “Rebirth” της DC), γνώρισε μεγάλη επιτυχία και η DC ανέθεσε στον Johns το νέο volume του τίτλου, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2005 κι έμελλε να το απογειώσει, φτάνοντάς το εκεί που δεν το έφτασε ποτέ κανείς. Παράλληλα, αναβίωσε όλο το σώμα των G.L. Corps, με ένα άλλο limited series, το πεντάτευχο GREEN LANTERN CORPS: RECHARGE, σε συνεργασία με τον Dave Gibbons στο σενάριο.

Το 4ο volume του GREEN LANTERN ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό story arc, το “No Fear”, μετά αναλώθηκε, κάνοντας μία δικαιολογημένη κοιλιά, σε προσωπικά ζητήματα και εσωτερικές διαμάχες, μέχρι το τεύχος #18, που βλέπουμε για πρώτη φορά την εισαγωγή Corps άλλων συναισθηματικών φασμάτων (και άλλων χρωμάτων!). Από εκεί και πέρα, αρχίζει ίσως το καλύτερο επικό sci-fi run που έχει γίνει στη μοντέρνα εποχή, το οποίο ολοκληρώνεται στο volume 5 και συγκεκριμένα στο τεύχος #20.

Μετά από αναρίθμητους πολέμους και αναμετρήσεις ανάμεσα σε όλους τους Corps όλων των συναισθηματικών φασμάτων, ο Geoff Johns κλείνει (με τρόπο σχεδόν προκλητικά τελεσίδικο, για τον άτυχο συνεχιστή του) την απόλυτη ιστορία του Hal Jordan ως Green Lantern, έπειτα από συνολικά 93 τεύχη, χώρια τα main crossover events και τον αντίκτυπο σε όλους τους Corps, καθώς και στο ίδιο το σύμπαν της DC.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41