Top 100 DC Comics

50-41: The one where Superman dies (and gets better)
49

Batman: Son Of The Demon

1987WriterMike W. BarrArtistJerry BinghamDC Comics

Tο 1987, ο Μike Barr δημιούργησε μια ιστορία η οποία παρουσίαζε τι θα συνέβαινε, αν ο Βatman αποφάσιζε να παραμερίσει τις διαφορές του με τον Ra’s al Ghul, για το χατίρι της κόρης του, Τalia, και να παντρευτεί το κορίτσι. Η ιστορία, αν και θεωρείται ως ένα υποθετικό σενάριο, ανεξάρτητο από το main continuity, ενέπνευσε αργότερα τον Grant Morisson για τη δημιουργία του Damian Wayne, γιου του Βruce και της Talia.

Δυστυχώς, κάποιες επιλογές που έκανε ο Μοrisson οδηγήσαν στην μετατροπή της Τalia, από μια γυναίκα διχασμένη ανάμεσα στην αγάπη της για τον Βatman και την πίστη της στα ιδανικά του πατέρα της, σε μια ψυχωτική super-villan, αλλά αυτό δεν επηρέασε τη σπουδαιότητα του SON OF THE DEMON, ως ενός από τα σημαντικότερα comics για την ψυχοσύνθεση των al Ghul και τη σχέση τους με τον Σκοτεινό Ιππότη.

Η ιστορία βρίθει από σκηνές δράσης, εξωτικές μάχες και ανθρωποκυνηγητά, κάθως ο Batman ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ra’s και την οργάνωση του, για τον εντοπισμό του μεγαλομανή Qayin, παρουσιάζοντας παράλληλα έναν πολύ πιο χαρούμενο και κατασταλαγμένο Bruce, ο οποίος είναι πλέον έτοιμος να ασχοληθεί με την προστασία της γυναίκας του και του αγέννητου παιδιού του. Το τέλος είναι αρκετά πικρό, υποδεικνύοντας ότι οι ζωές των κεντρικών χαρακτήρων είναι αποτέλεσμα επίπονων θυσιών.

Το artwork πλαισιώνει μοναδικά την ιστορία, προσφέροντας καταιγιστικές μάχες και παρουσιάζοντας την ψυχολογική κατάσταση των ηρώων, μέσα από δυνατά panels. Όλα αυτά κάνουν το BATMAN: SON OF THE DEMON μια από τις πιο συναισθηματικές, γλυκόπικρες ιστορίες για τον Βruce, τον Ra’s και την Τalia.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41