Top 100 DC Comics

50-41: The one where Superman dies (and gets better)
48

JLA: Earth 2

2000WriterGrant MorrisonArtistFrank QuitelyDC Comics

“I was born in an antimatter reflection of your universe. Where I live, good is evil and vice versa.”

Όπως τα περισσότερα comics μετά το 1980, και ως ένα από τα σπουδαιότερα Elseworlds της DC, το JLA: EARTH 2, “παίζει” με την ιστορία και τους χαρακτήρες των comics, με έναν μεταμοντέρνο τρόπο, προσφέροντας μια εναλλακτική οπτική στα γνωστά υπερηρωικά κατατόπια.

Όταν ο Alexander Luthor, από ένα παράλληλο σύμπαν, ζητάει τη βοήθεια της JLA, για να αντιμετωπίσει το Crime Syndicate of America της δικής του Γης, οι World’s Greatest Super-Heroes, ταξιδεύουν σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι ανεστραμμένα – η ηθική, οι ήρωες, η ιστορία, ακόμη και ο ίδιος ο πλανήτης, είναι αντίστροφα από αυτά που γνωρίζουν ως πραγματικότητα, κάνοντας το έργο τους παραπάνω από αδύνατο.

Στα περισσότερα comics που καταπιάνεται ο Morrison, και κυρίως στις συνεργασίες του με τον Quitely, καταφέρνει να φτάσει στον πυρήνα των χαρακτήρων, μέσα από της εξέλιξη της αφήγησής του. Το παρόν comic δεν αποτελεί εξαίρεση, με τον διάσημο δημιουργό να μετατρέπει, με ευφυέστατη δεξιότητα, την παιδικότητα του concept, και τα όρια του ίδιου του Μέσου, σε αναπόδραστους και αδιάψευστους νόμους της φυσικής.

Σε συνδυασμό με το υψηλής τεχνικής, καταλυτικό σχέδιο του Quitely, έχουμε μια ιστορία για την ηθική στα comics, το καλό, το κακό, και τα γκρίζα μονοπάτια που ακολουθούν οι άνθρωποι, πλαστοί και πραγματικοί, βέβαια, προκειμένου να αποφύγουν τα αδιέξοδα της απολυτότητας.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41