Top 100 DC Comics

50-41: The one where Superman dies (and gets better)
45

Batman (Grant Morrison)

2006-2010WriterGrant MorrisonArtistsAndy Kubert, John Van Fleet, Tony S. Daniel, J.H. Williams III, Ryan Benjamin, Lee GarbettDC Comics

Όταν, το 2006, ο Grant Morrison αναλάμβανε τη συγγραφή του BATMAN, θεωρούσε πώς ό,τι είχε να πει για το Σκοτεινό Ιππότη, το είχε ήδη πει στα ARKHAΜ ASYLUM, BATMAN: GOTHIC και JLA. Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε τελειώσει μαζί του, αλλά είχε τόσα πολλά να πει, που κατέληξε να γράψει ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση runs της καριέρας του.

Τα 28 τεύχη BATMAN του Morrison, αποτελούν το πρώτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας, η οποία συμπληρώνεται από τη δουλειά του στα BATMAN & ROBIN και BATMAN INC. Για πολλούς (συμπεριλαμβανομένου του γράφοντα), αυτό το πρώτο μέρος, που απαρτίζεται από τις ιστορίες “Batman and Son”, “The Black Glove” και “Batman R.I.P.” είναι και το καλύτερο.

Ο Morrison, σε αυτά τα τεύχη, καταφέρνει να πάρει όλες τις ιστορίες του Batman που εκδόθηκαν από το 1938, και με τις κατάλληλες τροποποιήσεις, να τις ενσωματώσει στο canon του χαρακτήρα. Έτσι, επανέφερε στο προσκήνιο ξεχασμένα και εκκεντρικά concepts από Golden και Silver Age, όπως το Club of Heroes και τον Bat-Mite. Επίσης, στο συγκεκριμένο run, γίνεται και η πρώτη εμφάνιση του πιο πρόσφατου Robin, του Damian Wayne, που είναι ο βιολογικός γιος του Batman, και βασίστηκε στα γεγονότα του “ξεχασμένου” BATMAN: SON OF THE DEMON, του 1987.

Γενικά, το run του Morrison στο BATMAN ξεχωρίζει, επειδή αποδεικνύει ότι, στα χέρια ενός ικανού δημιουργού, η πλούσια ιστορία χαρακτήρων όπως ο Batman, που υπάρχουν εδώ και 70+ χρόνια, όχι μόνο δεν είναι τροχοπέδη, αλλά αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέες, συναρπαστικές ιστορίες!

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41