Top 100 DC Comics

50-41: The one where Superman dies (and gets better)
43

DC: The New Frontier

2004Writer/ArtistDarwyn CookeDC Comics

Σε έναν μεταπολεμικό κόσμο, στα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, ο φόβος των πολιτών της Αμερικής για κάθε τι διαφορετικό, επισκίαζε όλα τα άλλα. Ο φόβος για την επιρροή των κομμουνιστών, ο φόβος για εισβολή εξωγήινων, μετά την πρωτοπορία των Σοβιετικών στην μάχη του διαστήματος, οδηγεί σε ακραία μέτρα τις κυβερνητικές δυνάμεις, που προχωρούν σε μια μείωση των ελευθεριών των πολιτών, στο όνομα της ασφάλειας.

Σε έναν τέτοιο κόσμο, θέτει ο Darwyn Cooke τους ήρωες του, στο DC: THE NEW FRONTIER, δημιουργώντας μια εναλλακτική ιστορία, καθώς ήρωες της Golden Age συναντούν για πρώτη φορά τους ήρωες της Silver Age. Υπερήρωες που δεν μένουν ανεπηρέαστοι από τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο γύρω τους, αλλά και τις δικές τους ζωές, που μεταβάλλονται, με τις ελευθερίες τους να θυσιάζονται για την ασφάλεια του κόσμου τους. Έναν κόσμο, όμως, που για να τον σώσουν, θα αναγκαστούν στο φινάλε να ενώσουν τις δυνάμεις τους με κάποιους αντιπάλους τους.

Το DC: THE NEW FRONTIER είναι ένα limited series 6 τευχών, γραμμένο και σχεδιασμένο από τον Darwyn Cooke, το οποίο περιέχει μια έντονη νοσταλγία για τις πιο αθώες εποχές της βιομηχανίας των comics. Μια ευχάριστη νότα, για όλους τους fans εκείνης της εποχής, που όμως καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και των νέων αναγνώστων.

Το limited series στη συνέχεια έγινε και ένα εξαιρετικό animated film, και ένας από τους λόγους που πέτυχε, ήταν το γεγονός ότι έμεινε πιστό στο αυθεντικό του υλικό.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41