Top 100 DC Comics

40-31: The one where Jack Knight doesn't want to be a hero

Δυο ανάσες πριν την κορυφαία δεκάδα, ο John Constantine ξεγελά τον θάνατο και τον διάβολο, o Flash τα κάνει μαντάρα και ο Jack Knight αρνείται να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση.

40

New Gods

1971Writer/ArtistJack KirbyDC Comics

“Ήρθε μια εποχή όπου οι παλιοί Θεοί πέθαναν”. Xωρίς υπερβολή, το NEW GODS δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως το LORD OF THE RINGS της DC. Γραμμένο από τον θρυλικό Jack Kirby, το 1971, συνδυάζει βιβλικές αναφορές με τις εμπειρίες του ίδιου του δημιουργού από τον πόλεμο, δημιουργώντας μια διαγαλαξιακή ιστορία, για το καθήκον, την εκδίκηση και τον πόλεμο, η οποία, παράλληλα, μας αποκαλύπτει κάποια από τα μυστικά του κόσμου που ξέρουμε ως DC Universe.

Η επίδραση αυτού του έργου είναι δύσκολο να υπολογιστεί, καθώς η DC χρώστα στον Kirby την ύπαρξη ανώτερων όντων και πανίσχυρων θεοτήτων στο σύμπαν, καθώς και τη δημιουργία του Darkseid, ενός από τους σπουδαιότερους πολέμιους της Justice League και όχι μόνο. Οι φήμες λένε ότι, πέρα από το σύμπαν στο οποίο δημιουργήθηκαν, οι New Gods επηρέασαν και άλλες ιστορίες, όπως αυτή του STAR WARS.

Ας σταθούμε, όμως, στα γεγονότα. Το NEW GODS εξιστορεί τις περιπέτειες του Οrion, από τον πλανήτη New Genesis ,και την προσπάθειά του να σώσει τη Γη από την επίθεση των δυνάμεων του πλανήτη Αpocolips, που βρίσκεται κάτω από την απόλυτη κυριαρχία του Darkseid. Ο Κirby σχεδιάζει και γράφει μυθικά τέρατα και σοφούς θεούς, γενναίους ανθρώπους σε σύγκρουση με υποχθόνιους εξωγήινους μαχητές, εξωγήινες πόλεις που αιωρούνται στα σύννεφα, σε αντίθεση με τη καμένη, δαιμονική γη του πλανήτη Αpocolips.

Παρά τις επικές διαστάσεις της σειράς, όμως, δεν λείπουν οι συναισθηματικές ιστορίες και οι ανθρώπινες στιγμές μεταξύ των χαρακτήρων, που κάνουν το NEW GODS μια από τις καλύτερες ιστορίες της DC, πάνω σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φιλοσοφικά θέματα του κόσμου της: τη σχέση θεών και ανθρώπων.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31