Top 100 DC Comics

40-31: The one where Jack Knight doesn't want to be a hero
39

The Golden Age

1994WriterJames RobinsonArtistPaul SmithDC Comics

Το θρυλικό Elseworlds line έχει προσφέρει ορισμένες εξαιρετικές ιστορίες, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν σε εναλλακτικές εκδοχές των δυο κορυφαίων χαρακτήρων της εκδοτικής. Το συγκεκριμένο comic είναι εξαίρεση, καθώς παρ’ ότι πραγματεύεται μια εναλλακτική version της σαφώς λιγότερο δημοφιλούς Justice Society Of America, όχι μόνο είναι πασίγνωστο στους superhero fans, αλλά θεωρείται και μία από τις σπουδαιότερες δουλειές των 90s.

Τα πρώτα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν επιφέρει αρκετές αλλαγές στη ζωή των υπερηρώων. Οι περισσότεροι έχουν αποσυρθεί, άλλοι επιθυμούν να παραμείνουν relevant σε έναν αλλαγμένο κόσμο, κάποιοι έχουν προβλήματα με το νόμο ή της επιτροπές ηθικής (“communist hunts”), ενώ όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα, με κυμαινόμενα επίπεδα επιτυχίας. Ο Tex Thompson (Americommando) θεωρείται ήρωας πολέμου και αποφασίζει να μετατρέψει το celebrity status του σε πολιτική καριέρα, εκλεγόμενος Γερουσιαστής. Σύντομα, καλεί αρκετούς πρώην ήρωες στη δημιουργία μιας νέας superhero team, αλλά ενδέχεται να κίνητρά του να μην είναι τόσο αγνά όσο φαίνεται.

Ο James Robinson γράφει μια στιβαρή υπερηρωική ιστορία μυστηρίου, με ρεαλιστικούς χαρακτήρες, συνδέοντας άψογα τα ιστορικά στοιχεία με τη μυθολογία του DC Universe. Κάθε σελίδα του THE GOLDEN AGE μαγνητίζει τον αναγνώστη, καθώς, πέρα από τη συναρπαστική αφήγηση και τους άψογους διαλόγους, υπάρχει διαρκώς η αίσθηση πως “κάτι κακό θα συμβεί”. Στο artwork, ο Paul Smith παραδίδει την αδιαμφισβήτητα κορυφαία δουλειά της καριέρας του, πράγμα εντυπωσιακό, αν σκεφτούμε τα απίστευτα πράγματα που είχε κάνει στο UNCANNY X-MEN.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31